banner171

Başkan Topbaş Kosta Rica’da Türk Bayrağı’nı göndere çekti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı Kadir Topbaş, BM Barış Üniversitesi’nde Büyükelçilik Sertifikası’nı törenle alarak, BM Barış Üniversitesi’nin başarılı 5 öğrencisini İstanbul’da ağırlama sözü verdi.

Başkan Topbaş Kosta Rica’da Türk Bayrağı’nı göndere çekti

Başkan Topbaş Kosta Rica ziyaretinin ikinci gününde BM tarafından Kosta Rica San Jose'de kurulan ve 57 ülkeden 200 master öğrencisi bulunan BM Barış Üniversitesi'ndeki Büyükelçilik sertifika törenine katıldı. Rektör Vekili Dina Rodriguez tarafından karşılanan Başkan Topbaş, bir süre üniversite öğretim üyeleri ile sohbet etti.

Üniversite'de Büyükelçilik sertifikasını Rektör Vekili Dina Rodrigues'den alan Başkan Topbaş, Rodriguez'e Türk Bayrağı ile İznik çinisinden bir tabak hediye etti. Törene Türkiye'nin Kosta Rica Fahri Konsolosu Michael Adenauer de katılarak bir konuşma yaptı.

Serifika törenin ardından bayrak töreni yapıldı. Başkan Topbaş, üniversite bahçesinde BM Bayrağı'nın yanında yarıya indirilmiş halde dalgalanan Türk Bayrağı'nı alkışlarla göndere çekti ve üniversite bahçesinde bulunan Atatürk anıtına çelenk koydu.

Başkan Topbaş, BM Barış Üniversite'sinin en başarılı 5 öğrencisine İstanbul'da bir hafta ağırlama sözü verdi ve öğrencileri gerçek bir barış kenti olan İstanbul'a davet etti.
Üniversite'nin stüdyosunda kısa bir çekimin ardından öğrenciler ve öğretim üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı Kadir Topbaş’ın Kosta Rica temasları çerçevesinde planlanan Kosta Rica Devlet Baskani ile görüşmesi biyolojik çeşitlilik bakımından son derece önemli orman yangını nedeniyle gerçekleşemedi.

Devlet Başkan’ı Laura Chinchilla, Başkan Topbaş'a gönderdiği mesajda, “Çok arzu ettiğim görüşmeye orman yangını bölgesinde olduğum için katılamamaktan dolayı üzüntü duyuyorum. İstanbul’da görüşmeyi umut ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153