İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, Oda'nın internet sitesinde yer alan açıklamasında, Çağrı Merkezi Projesi'ni Büyükşehir Belediyesi'ne kendilerinin önerdiğini belirterek, şunları söyledi:
"Çağrı merkezi projemizi İBB’ye önerirken taksilerimizin içerisinde GPS sistemi ve panik butonu ile taksicinin güvenliğini, navigasyon sistemi ile konforu yine araçlarda bulunacak braille alfabeli iletişim tabelalarımız ile engelli müşterilerimizin ulaşım şartlarını kaliteli hale getirmeyi amaçlamıştık. Sistem sayesinde hangi aracın nereden nereye gittiğini görmüş olacağız. Arşivleme sistemi ile uzun süreyle kayıt tutulması sağlanacak. Böylece müşterilerimiz takside unuttukları eşyalarına kolayca ulaşabilecek. Çağrı merkezi sayesinde taksilerin müşteri aramak için boş dolaşmaları engellenmiş olacak, böylece hem taksicimiz yakıt sarfiyatından kurtulacak hem de İstanbullu her geçen gün artan trafik sıkışıklığını yaşamayacak. Ayrıca sistem kısa mesafede yolcu almama sorununun da önüne geçecek. Sistem zamandan ve yakıttan tasarruf kazandırması, kontrolü arttırması ve güvenliği sağlaması açısından çok önemli.
Bugün gelinen noktada tek merkezden taksilerin kontrol edilmesi çalışmasının yürürlüğe girmesi memnuniyet vericidir."
"İHALEDE TEK FİRMA OLMAZ"
Yahya Uğur, Oda olarak önerilerinin, bu ihalenin bir tek firma yerine, rekabete açık hale getirilmesi ve herkesin kendisini daha çok geliştirmesini sağlayacak şekilde düzenlenmesi olduğunu vurguladı.
Uğur, şöyle devam etti:
"Taksicileri temsil etme yetkisine sahip olmayan kişilerce hem medyanın hem de meslektaşlarımızın yanlış yönlendirilmeye çalışıldığını gözlemlemekteyiz. Taksicilerle ve mesleğimizle ilgili her tür konuda İBB ile sürekli iletişim ve çalışma halindeyiz. Oda olarak eylemlerin bir çözüm şekli olarak benimsenmesine karşı olduğumuzu sorunlarımızı kurum yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerimizle çözebildiğimizi tekrar hatırlatmak isterim. Bu sebeple yarın (22 Eylül 2014) bazı medya kuruluşlarınca yapılacağı söylenen eylemin gerçekliğinin bulunmadığını belirtmek isterim. Esnafımızın kendisini temsil etme yetkisi bulunmayan kişilerin yaptığı kasıtlı açıklamalara itibar etmemesini, halkımızın da herhangi bir sorun yaşamadan yarın da ulaşımlarına devam edebileceklerini hatırlatmak istiyorum."
"İSTANBUL HALKINI CEZALANDIRMAYACAĞIZ"
Projeye karşı olan Türkiye Taksiciler Vakfı'nın Başkanı Güneş Taş da bir açıklama yaptı. Taş, "Pazartesi günü kontak kapatmayacağız. Haklı olduğumuz durumda, kontak kapatarak İstanbul halkını cezalandırmayacağız" dedi.
Taş, Taksi Çağrı Merkezi Projesi'ne karşı Taksi Şoförleri Derneği ve Birleşik Taksi Şoförleri Derneği'nin de desteğiyle başlatılan imza kampanyasında 5 bin imzaya ulaşıldığını belirterek, "İmzalar, konvoy halinde gelinerek, 22 Eylül Pazartesi günü saat 15.30'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sunulacak" dedi.
İmzaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sunacaklarını vurgulayan Güneş Taş, "Sektörümüzde tekelleşme istemiyoruz. Taksici dostu olduğunu her ortamda dile getiren Cumhurbaşkanımızdan bu haksızlığı gidermesi için destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.
İstanbul'da 17 bin 500 taksi ile ulaşıma ve İstanbul halkına hizmet ettiklerini anlatan Taş, "Bu kampanyayla amacımız, belediye tarafından teknik yeterliliğe sahip yerli ve yabancı firmaların da lisans alarak serbestçe bu işi yapmalarıdır. Bu sayede rekabet artacak, kalite gelecek, taksici esnafı ve müşterisi kazanacaktır. Taksi ulaşımı sektöründe tekelleşme istemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız taksici dostudur, yaşanan süreci hem kendisine anlatacağız hem de topladığımız imzaları sunacağız. Biz devletimiz ve milletimiz için varız."
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 01:23