banner171

İstanbul'da terör örgütü operasyonu

İstanbul'da düzenlenen terör örgütü operasyonunda gasp ettikleri minibüs ile banka soymayı planladıkları öne sürülen 4 kişi yakalandı.

 İstanbul'da terör örgütü operasyonu
Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada patlayıcı madde yapımında kullanılan 7 kilogram kimyasal madde ele geçirildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordinasyonlu olarak yürütülen soruşturma kapsamında ''diniistismar eden bir terör örgütü'' ile bağlantılı ve eylem arayışında olan şüphelilere yönelik fiziki ve teknik takip başlatıldı. 

         Banka soymayı planladıkları öne sürülen şüphelilerin, Esenler'de bir minibüsün silah zoruyla gasp edilmesi ve bir vatandaşın tabanca ile vurularak yaralanması üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat polislerinin desteği ile operasyon düzenledi. Operasyonda 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 

         Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 4 kilo 700 gram potasyum klora, yaklaşık 2 kilogram sıvı hidrojen peroksit, 250 gram ev yapımı ''TATP'' isimli patlayıcı madde, 1 adet kalaşnikof, bu silaha ait 3 şarjör, 100 adet fişek, biri 7.65 çapında 2 adet tabanca, bu tabancalara ait şarjörlerle 101 adet fişek, 2 adet sahte kimlik, 1 adet sahte pasaport, çok sayıda cep telefonu ve sim kartı ile örgütsel doküman ele geçirildi. 

         Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerin Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildikleri öğrenildi.


Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2012, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153