Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nün ihale ettiği bakım, onarım, asfaltlama ve ıslah çalışmalarında yüklenicisi İSFALT AŞ olan Haliç Köprüsü'nün bakım ve onarımı ile asfaltının yenilenmesi çalışmalarının planlanandan dokuz gün önce bitirildiği belirtildi.
Islah çalışmalarını yürüten İSFALT ekiplerinin, çalışma yapılan kısımları asfaltlamalarıyla TEM otoyolunun ana gövdesinde kapalı şerit kalmadı ve otoyol çift yönlü ulaşıma açıldı. Böylelikle Haliç Köprüsünün tamamen ulaşıma açılmasıyla rahatlayan D-100 karayolundan sonra TEM otoyolu ana gövdesindeki trafik de normal seyrine dönmüş oldu. Bu arada Mahmutbey Kavşağının, Basın Ekspres Yolu Atatürk Havalimanı-Başakşehir istikametinden gelip Edirne istikametine dönen kolu da trafiğe açıldı. Haliç Köprüsü ile eşzamanlı başlayan, fakat daha geniş kapsamlı olan Ayamama Dersi'nde ıslah çalışmalarının da programın önünde gidildiği ifade edildi.
ÇALIŞMALARDA BÜYÜK YOL ALINDI
Mahmutbey kavşağının diğer kısımlarıyla ilgili çalışmalara devam edildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Başakşehir trafiği servis yolundan sağlanıyor ve buranın ulaşımında herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Mahmutbey kavşağının Başakşehir-Masko istikametlerinden gelip Ankara istikametine giden kolu trafiğe kapalı; trafik eski kavşak kolundan akıyor. Kavşağın Basın Ekspres Yolu Atatürk Havalimanı istikametinden gelip Ankara istikametine giden kolu da trafiğe kapalı; ulaşım servis yolundan sağlanıyor.Avamama Deresi ıslahı kapsamında, yapımı planlanan 437 adet fore kazıktan 372'si, kazıkları birbirine bağlamak için kullanılan 17 adet beton döşemeden de 15'i tamamlandı. Çalışmaların 2012 sonuna kadar bitirilmesi öngörülüyor."
HALİÇ KÖPRÜSÜ'NE MASTİK ASFALT
Öte yandan 18 Haziran'da başlayan ve 9 Eylül'de bitirilen Haliç Köprüsü'nün bütün kollarında, çelik köprüler için en uygun tür olan mastik asfalt uygulandığı belirtildi. Mastik asfalt; esnekliğe ayak uydurmasının yanında su geçirmiyor, nem ve yağıştan olumsuz etkilenmiyor, izolasyon sağlıyor, sıkıştırma gerektirmiyor ve genleşme-büzülmelere karşı direnç gösterip çatlamıyor. Tamamen geri dönüştürülüp yeniden kullanılabilmesiyle de çevreci üretim ve uygulama ilkelerine uyum sağlıyor.
Kaynak: İHA
Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2012, 14:30