banner171

Kadir Topbaş dünyanın en büyük halk üniversitesinin 228. kursunu açtı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş dünyanın en büyük halk üniversitesi İSMEK’in nin 228. kursunu Başakşehir’de açtı.

Kadir Topbaş dünyanın en büyük halk üniversitesinin 228. kursunu açtı



Açılışta konuşan Başkan Kadir Topbaş, İSMEK kurslarında alınan sertifikaların Avrupa ülkelerinde geçerliliğinin olması için çalışmalar sürdürdüklerini söyledi.

“Gelecek kuşakların mutluluk içerisinde yaşayacakları bir ülkeyi meydana getirmek bütün bu çalışmaları yapıyoruz” diyen Başkan Topbaş, İSMEK’in mimarının da Başbakan Recep Tayip Erdoğan olduğunu hatırlattı. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Projenin mimarı olan Başbakan Erdoğan'ı sevgi ve saygıyla anmak istiyorum. Nasıl bir vizyon ki nasıl bir başlangıç ki 1996'da başlattığı 144 öğrencili 3 branşta devam eden çalışmada bugün gelinen nokta yılda 200 bin öğrenciye ulaşmış bir eğitim kurumu haline geldi. Bir halk üniversitesi haline geldi.”

Açıldığı günden bu yana İSMEK'in düzenlediği kurslardan 1 milyon 300 bin insanın faydalandığının altını çizen Başkan Topbaş, bu kursların sadece el emeği göz nuru geleneksel sanatları hayata geçirmek anlamını taşımadığını, aynı zamanda evlerinde, daracık mekanlarda yaşamını sürdürmeye çalışan insanların bir ferahlama mekanı olarak da hizmet gördüğünü vurguladı.
Açılışı yapılan merkezde, 44 branşta 4 bin öğrencinin eğitim alacağını söyleyen Başkan Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada geleneksel sanatlarımız tekrar gündeme geldi. Bir çok modern alanda da burada insanlar eğitiliyor. İSMEK, aynı zamanda ev ekonomisine de önemli katkı sağlıyor. Sosyal, psikolojik ve ekonomik açıdan büyük katkılar sağlayan bu çalışmaların Avrupa ülkelerinde de geçerli olacak belgeleri için çalışmalarımız sürüyor.”

İSMEK kurslarının ayrım gözetmeksizin her kesimden insan kucak açtığını, ve bu kursların aynı zamanda demokrasi alanları olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, “İSMEK kurslarının ev ekonomisine önemli katkı sunduğunu, sunabileceğini de görmekteyiz. Japonya'nın bugünkü durumuna gelmesindeki esas neden evdeki altın gücünü iş gücüne katmasıdır. Evleri birer atölyeye çevirmesidir. Evlerdeki altın iş gücümüzü ekonomiye katabiliriz. Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Böyle bir olayı başlattı ve bugün dünyada önemli rekor seviyede halk üniversitesi diyebileceğimiz bir sistem ortaya çıktı. Demokrasi alanları buralar. Buraya her kesimden insanlar geliyor, her aileden, her görüşten, hatta inançtan burada farklılıkların bütünleşerek toplumun bireyleri olduğunu hissetmesi ve toplumsal barışa mutabakata önemli kapı açmasından dolayı çok önemli” şeklinde konuştu.

Törene katılan milletvekilleri adına söz alan Ak Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır da meslek edindirme açısından belediyelerin canla başla çalıştıklarını söyledi. Kaçır şöyle devam etti: “İSMEK, her ilçede yoğunlukla kadınlara bir meslek edindirme ve becerilerini gün yüzüne çıkarma gibi bir faaliyet gösteriyor. Merkezi ve yerel yönetimlerin el birliğiyle, bir çok kuruluşun meslek edindirme konusunda yaptığı çalışmaları sürecek. Sayın Topbaş'a, İstanbulumuza verdiği güzel hizmetler için teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, İSMEK'in yeni merkezinin açılışı Başkan Topbaş ve törene katılan milletvekilleri tarafından gerçekleştirildi.
Açılışa, Ak Parti Milletvekilleri Tülay Kaynarca, Harun Karaca, Ünal Kacır, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın yanı sıra Başkan Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş'da katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153