banner171

Bu Kan Grubu Kalp Krizi Geçirmeye Daha Yatkın

ABD'de yapılan bir araştırmayla, AB kan grubuna sahip olanların kalp krizi geçirme riskinin 0 kan grubuna göre çok daha yüksek olduğu belirlendi.

Bu Kan Grubu Kalp Krizi Geçirmeye Daha Yatkın
 Diabetes Ratgeber adlı  dergide  yayınlanan araştırma sonucuna göre AB kan grubuna sahip olanların kalp krizi geçirme riskinin 0 kan grubuna göre çok daha yüksek…

A ve B kan gruplarına sahip insanlarda da riskin yüksek olduğu ancak çok şiddetli olmadığı belirtildi.

Araştırma sonuçları "Diabetes Ratgeber" adlı dergisinde  yayılandı.  Dergide  diyabet hastalarının sağlıklı insanlara kıyasla kalp krizi geçirme risklerinin daha fazla olduğu belirtiliyor. Örneğin Almanya'da yüksek kan şekeri  ya da damar sertliği gibi nedenlerden dolayı yılda yaklaşık 250 bin kişi kalp krizi geçiriyor.

Tıptaki ilerlemeler sayesinde kalp krizi geçirenlerin  hayatta  kalma oranları geçen yıllarda artış kaydetti. Yine de yılda yaklaşık 60 bin kişi kalp krizi, 85 bin kişi de dolaşım bozukluğu sonucu hayatını  kaybediyor.

Kalp krizi ya da kalp kaslarında bozukluk sonucu hastaneye getirilen insanların yüzde 60'ından fazlasında diyabet olduğu ya da en azından kan şekeri değerlerinde bozukluk olduğu ifade ediliyor. Dolayısıyla diyabet kalp rahatsızlıklarında temel neden olarak kabul ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2012, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153