Mersin Devlet Hastanesi'nde 1 saat süren operasyonun ardından 6 saat yoğun bakımda kalan hastalar taburcu edildi. Adana, Ankara ve İstanbul'da kalbi delik hastalar için ameliyatsız uygulanan 'anjiyo şemsiye' yöntemi Mersin'de ilk defa Mersin Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde 4 hastaya uygulandı.
Ankara,İstanbul gibi büyük merkezlerde yapılan bütün kardiyolojik tanı ve tedavi yöntemlerinin tamamını kendilerinin de uygulamaya başladığını belirten Dr. Nihat Söylemez, yöntemin 'şemsiye' adı verilen medikal bir parçayla yapıldığını, hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.
Yöntemle, bacaktaki toplardamardan vücuda girerek kalbin sağ tarafına ulaştıklarını ifade eden Söylemez, "Sağ tarafından bir kateterle sol tarafına geçip, daha sonra o cihazı kateterin içerisine gönderip önce sol taraftaki medikal bir cihaz olan şemsiyenin bir nevi sol taraftaki kısmını açıyoruz. Onu defekt olan bölgeye iyice yanaştırıp daha sonra sağ taraftakini açıp, bu esnada da ekokardiyografi denen boğazdan görüntüleme işlemiyle de o defekte tam olarak oturup oturmadığını kontrol ediyoruz. Cihazı serbestleştirip, ekipmanımızı geri çekip işlemimize son veriyoruz. İşlem hazırlık aşamasıyla 1 saatte bitiyor" dedi.
Uygulamaya koydukları yeni yöntemle hastanın göğüs kafesini yarmaya ve neşter atmaya gerek kalmadığı için büyük ilgi gördüğünü kaydeden Söylemez, 'anjiyo şemsiye' uygulanan hastaların cerrahi müdahalenin ardından 6 saat yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edildiklerini söyledi.
Kaynak : //www.internethaber.com/kalp-hastalari-kapakcigi-ameliyat-ameliyati-mujde--409208h.htm#ixzz1pp4CiND2