banner171

Başbakan;Referandum Olasılığıyla İlgili İlk Kez Konuştu

Başbakan,seçimlere ilişkin değişikliğin referandum eşiğinde kalmasını yorumladı.

Başbakan;Referandum Olasılığıyla İlgili İlk Kez Konuştu
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgil anayasa değişikliğinin referandum aralığında kabul edilmesinin ardından ilk kez konuştu. Başbakan, "Cumhurbaşkanımız nasıl bir irade ortaya koyarlarsa biz de onun üzerinde çalışmamızı yapacağız ve ona göre adımlarımızı atacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

"Bizim Kesin Tavrımızı Açıklamamıza Rağmen..."

Yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliğinin Meclis’teki oylamasında referandum eşiğinde kalınmasıyla ilgili soruya Başbakan Erdoğan, şu cevabı verdi:

“AK Parti'li veya MHP'li arkadaşlarımın, yani ‘AK Partililer böyle yaptı MHP'liler böyle yaptı’ gibi kesin tespitin içerisine girmem. Ama bilinen bir gerçek var ki bizler Genel Başkanlar olarak kesin tavrımızı açıkladık. Gruplarımıza uyarılarımızı yaptık. Fakat bu uyarılara rağmen beklenen sayı elde edilemediği için anayasa değişikliğini sağlayacak değişikliği çıkaramadık.”

"Cumhurbaşkanımızın Tavrına Göre Adım Atacağız” 

Bu konuda Köşk’ün tavrını bekleyeceklerini kaydeden Başbakan, “Bundan sonraki sürece yönelik Cumhurbaşkanı'nın tavrı ne olur? Bunu belirlemek bana ait olan bir şey değil. Cumhurbaşkanımızın iradesine saygısızlık yapma hakkına sahip değilim. Cumhurbaşkanımız nasıl bir irade ortaya koyarlarsa biz de onun üzerinde çalışmamızı yapacağız ve ona göre adımlarımızı atacağız" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2012, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153