banner171

Cumhurbaşkanı Gül Paralel Yapı'ya rest çekti

Cumhurbaşkanı Gül, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'te önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül Paralel Yapı'ya rest çekti
 Cumhurbaşkanı Abdulah Gül, paralel yapı iddiaları ile ilgili Gülen Cemaati'ne açıkça tavır aldı, "müsade edilemez" dedi.

"MÜSADE EDİLEMEZ"
Vatan'dan Okay Gönensin'in aktardığına göre; paralel yapı tartışmalarına da değinen Gül, aynı tanım yargı mensupları için de geçerli; yargı mensupları da görevleri olan adalet dağıtımını yerine getirmede bir siyasete veya inanca yakınlıklarını öne çıkaramazlar. Gül'ün yargıyla ilgili ifadesi çok net: "Adalet dağıtılırken, hâkim ve savcı, anayasa ve yasalar dışında başka bir saikle hareket edemez, şu anda ortada böyle bir durum var." Ve açıkça söylüyor: Bunlara müsaade edilemez.

"HÜKÜMET KOMİSERİ GİBİ DAVRANMAK OLMAZ"
"Hiçbir devlette olmaması gerekenler bizde olmuştur" diyen Cumhurbaşkanı'nın, "siyasi irade"yle ilgili olarak da açık bir tanımı var: "Hükümetlere karşı hükümet komiseri gibi davranmak olmaz, kabul edilemez. Devlet kademelerindeki pozisyonları dolayısıyla böyle davranamazlar." Kamudaki son atamalar ve görevden almalar konusunda da Gül'ün yine aynı çerçevede bir bakış açısı olduğu görülüyor: "Hükümet yakın bürokrasiyle güven bunalımına girmemeli, eğer girildiyse de kendi çalışacağı isimleri seçer." Atamalarda da eğer hukuki sorunlar varsa, düzeltecek adresin Danıştay olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, bütün bu işlemlerde hukuk çerçevesinin esas olması gerektiği uyarısında bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153