banner171

Erdoğan'dan flaş saldırı açıklaması

Başbakan Erdoğan, Ankara'da dün gece Ak Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan flaş saldırı açıklaması
 Temaslarda bulunmak üzere Danimarka'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırılara dair, "Elimizde ciddi bilgiler, deliller var. Tespitlerimiz var. Dönünce gerekli açıklamayı yapacağım" dedi.
Kraliçe II.Margrethe'yi ziyareti öncesi kaldığı otel çıkışında konuşan Erdoğan, Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırılara dair ellerinde ciddi bilgiler bulunduğunu belirterek, "Elimizde deliller var. Tespitlerimiz var. Dönünce gerekli açıklamayı yapacağım" dedi. 


Hüseyin Çelik ve Muammer Güler'den saldırı açıklaması

İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Muammer Güler,  Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırıda 2 el bombası kullanıldığını belirtti. AK Parti'ye yönelik lav silahlı saldırı hakkında da bilgi veren Güler,  "Teknik takipler, fiziki takipler sonucu şu anda 200 metre ötedeki bir parkın gerisinde bulunan ağaçlıklı bölümün içerisinden silahın ateşleme bölümleri, bir çanta ve bazı malzemeler bulunmuştur" diye konuştu. 

Bakan Muammer Güler'e DHKP-C iddiası soruldu. Güler, silah ve çantanın bulunduğu yerde çeşitli bez parçaları bulunduğunu kaydetti. Bakan, kesinleştirmeden örgüt adı verilmesinin doğru olmayacağını kaydetti.

İSTİKRARI BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hüseyin Çelik ise şunları söyledi: "Bu atılan bombalar ve lav silahları milli iradeyi temsil eden, ülkenin yönetimini 10 yıldan fazla bir süredir üstlenen AK Parti'nin, demokrasi yolunda, hizmet yolunda gitmekten caydıramayacaktır. Türkiye ne zaman irade ortaya koysa istikrarı bozmaya çalışıyorlar.

KARANLIKTAN KORKSAYDIK 

Karanlıktan yolan gece yolculuğa çıkmaz. Türkiye Nevruz'a doğru gidiyor. Biz Nevruz'u yeni bir gün, baharın müjdecisi olarak görürürüz. Toprağa cemrenin düşmesi gibi gönüllere cemrenin düşmesini istiyoruz. Bu memlekette daha ileriye, daha mutlu haline getirmeye çalışıyoruz. 

HÜKÜMETİMİZ TEYAKKUZDADIR

Ama görüyorsunuz ki, bu huzur, barış ve irade birilerinin hoşuna gitmiyor. Teröre asla prim verilmeyecektir, boyun eğilmeyecektir. Bu kendi acziyetleridir, zavallılıklarıdır. Bu tür gürültülere pabuç bırakılmayacaktır. Bunlar kendileri bile bomba olup patlasalar milletin iradesini geriye çeviremeyeceklerdir. Biz korksaydık bugünlere gelemezdik. Korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. 

MUHALEFET SORUMLU DAVRANMALI

Böyle çapulculara meydanı bırakacak bir irade değiliz. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu'nun, Sayın Bahçeli'nin söylediklerini hepimiz duyduk. Böyle bir zamanda hepimizin milli bir duruş sergilemesi gerekiyor. Türkiye evlatlarının ölmemesi için ortaya bir irade koyarken bu kışkırtıcı üslup, tahrik edici dil çözüme katkı sağlamaz. Onların da bu sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerekiyor. Birileri bu üsluptan cesaret alıyor."

BEZ PARÇALARI BULUNDU

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise "Lav silahlarının yanında bazı bez parçaları vardı. Onu da arkadaşlarımı incelemeye aldılar. Bu tür olaylarda birçok örgüt maniplasyon amacıyla bu tür işler yapılabilir. Herhangi bir gözaltı yok. Teknik takip devam ediyor. Olay yeri inceleme, bomba imha ekipleri çalışıyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2013, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153