banner171

Erdoğan'dan Kürt vekillere uyarı!

Partisinin Doğu ve Güneydoğu milletkilleriyle bir araya gelen Başbakan Erdoğan, vekillerden, 'dokunulmazlıklarla ilgili aynı dilin konuşulmasını' istedi.

Erdoğan'dan Kürt vekillere uyarı!
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Güneydoğumilletvekilleri ve teşkilatlarıyla  bir  araya geldi. 

Yaklaşık 4.5  saat  süren  toplantında , son dönemde siyaset gündemini sıklıkla meşgul eden 'BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması' konusu gündeme geldi.

Edinilen  bilgiye  göre Erdoğan, bu konuda milletvekillerinin 'aynı dili  konuşması gerektiğini' söyleyerek 'söylem birliği içinde olunması' uyarısı yaptı.

Farklı   fikirlerin  ifade edilmesinin partiyi zor durumda bıraktığını söyleyen Erdoğan, vekillerden 'Kürt sorunu' kavramını telaffuz etmemelerini de istedi.

Erdoğan,  toplantıda  milletvekili ve il başkanlarını da dinledi.

'Uludere' davasını gündeme getiren bazı milletvekilleri, davanın uzamasının kendilerini sıkıntıya soktuğunu; BDP ile PKK'nın da bunu istismar ettiğini belirttiler.

Terörle mücadele edilirken demokratik adımların ihmal edilmemesi gerektiğini kaydeden vekiller, anadilde savunma düzenlemesinin de bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Soruşturmanın gizli yürütüldüğünü hatırlatan Erdoğan da konunun istismar edilmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2012, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153