banner171

Karar organı tamam gözler 'A takımı'nda

AK Parti'nin yeni MKYK'sının perşembe günü toplanması bekleniyor. En çok üzerinde durulan, partinin iki numarasının kim olacağı. Erdoğan'ın, Numan Kurtulmuş'u bu göreve getirebileceği belirtiliyor

Karar organı tamam gözler 'A takımı'nda
AK Parti'de kongre mesaisi tamamlanırken, gözler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'ndan (MKYK) seçeceği 'A takımı'nda. Erdoğan'ın, partinin karar organı MKYK'da olduğu gibi Merkez Yürütme Kurulu'nda da (MYK) 'omurgayı koruyarak hücre yenilemesi'ne gitmesi bekleniyor. 

- Yeni MKYK'nın ilk toplantısını perşembe günü yapması bekleniyor. En çok üzerinde durulan konu partinin 2 numarasının kim olacağı. 'Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı' koltuğunda, eski bakan Abdülkadir Aksu oturuyordu. Erdoğan'ın, Numan Kurtulmuş'u bu göreve getirebileceği iddia ediliyor.

TEŞKİLATTA DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR
- Erdoğan'ın, bir yıl sonra yapılacak yerel seçimler, ardından gelecek cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler nedeniyle teşkilat ve yerel yönetimlerde değişiklik yapması beklenmiyor. Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, üye sayısının yüzde 15 hedefinin üzerine çıkmasında göterdiği başarıyla Erdoğan'ın övgüsünü almıştı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapan Hüseyin Tanrıverdi'nin de görevine devam edeceği belirtiliyor. 
-  AK Parti MKYK'sının yeni isimlerinden Süleyman Soylu'nun MYK'ya alınıp alınmayacağı merak konusu. Salih Kapusuz, Abdülkadir Aksu gibi isimlerin Meclis'te görevlendirilmesi durumunda, Soylu'nun Genel Merkez'de rol üstlenmesi bekleniyor. Yeniden MKYK'da yer alan Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'nun MYK'ya da gireceği tahmin ediliyor. Dış İlişkiler Başkanlığı'na yine Ömer Çelik'in getirilmesi beklenirken, Medya ve Propaganda'nın başında Hüseyin Çelik'in olması beklentisi dile getiriliyor.

'Devrim niteliğinde'
AK Parti'nin yeni yüzlerinden kongre yorumları...
- Numan Kurtulmuş:
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa iktidarda ve başbakan olan birisi, son kez genel başkan olduğunu söylüyor. Bu aslında devrim niteliğinde bir adımdır. Sayın Başbakan, konuşmasında sadece bir parti değil, bir hareket inşası üzerinde durdu. Konuşması önemliydi.
- Süleyman Soylu: Uluslararası arenada gelenekleri bulunan siyasi partilerin kongrelerinin benzeri oldu. Hem verilen mesajlar hem de ortaya konulan usul bakımından güzeldi. Sayın Başbakan'ın konuşması da bir siyasi eserdi. 
- Prof. Yasin Aktay: Sayın Başbakan, kongre konuşmasıyla bir dünya partisi vizyonu çizmeye dönük mesaj verdi. Kongreye katılan dünya liderlerinin verdiği mesajlar da bunu teyit eden mesajlar olmuştur.Akşam


Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2012, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153