banner171

Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet öfkeyle değil akılla yönetilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Metin Feyzioğlu'nun yaptığı konuşmadan sonra Danıştay'ın açıklamasını yadırgadığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet öfkeyle değil akılla yönetilir
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Orada oturan kişi bütün toplumu temsil ediyor. Toplumu ayrıştıran değil, kucaklayan birisi olmalı. Gönlümde yatancumhurbaşkanı adayı, toplumun bütün kesimlerinden destek alsın. Bütün kesimler 'evet bu benim cumhurbaşkanım' diyebilsin. Böyle nitelikli insanımız çok. Bunlar cumhurbaşkanı olduğunda toplumdan büyük destek görecekler. Şu konuyu hiç kimsenin unutmaması lazım; devlet öfkeyle değil, akılla yönetilir. Eğer siz devleti öfkeyle yönetmeye kalkarsanız, toplumu bölersiniz." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen 'Engel Tanımayanlar Buluşuyor' adlı programa katıldı. Kılıçdaroğlu, tören sonrası sahneye çıkarak, oturduğu kırmızı koltukta engellilerin sorularını cevaplandırdı.

"KİM CUMHURBAŞKANI OLACAK, BUNA DEĞİL; NASIL BİR CUMHURBAŞKANI İSTİYORUZ, ONA BAKMALIYIZ"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, bu süreçte Türkiye'nin yanlış şeyleri tartıştığını kaydetti. "Türkiye kim cumhurbaşkanı olacak onu tartışıyor.” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "İlk kez cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Ve tartışmamız gereken konu şu; Önce biz nasıl bir cumhurbaşkanı istiyoruz, nasıl bir cumhurbaşkanı seçeceğiz? Bunu hiç tartışmıyoruz. Örneğin öfke dolu bir cumhurbaşkanı mı istiyoruz, yoksa sakin huzurlu bir cumhurbaşkanı mı istiyoruz? Toplumu bölen bir cumhurbaşkanı mı istiyoruz, bütün toplumu kucaklayan bir cumhurbaşkanı mı istiyoruz? Devletin bütün organlarının uyum içinde çalışmasını öngören bir cumhurbaşkanı istiyoruz, devlete şu veya bu şekilde ayrımcılık yapan bir cumhurbaşkanı mı istiyoruz? Şaibesiz bir cumhurbaşkanı mı istiyoruz, yoksa şaibeli, önemli değil, her hangi bir kişiyi getirip cumhurbaşkanı seçelim mi diyoruz? Asıl tartışmamız gereken nokta bu. Asıl bunu tartışmalıyız."

"DEVLET ÖFKEYLE DEĞİL, AKILLA YÖNETİLİR, YOKSA TOPLUMU BÖLERSİNİZ"

Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde asıl tartışılması gerekenlerin bunlar olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, "Kendi vicdanımızın sesini dinlemeliyiz. Nasıl bir cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı koltuğuna oturmalı. Çünkü o koltuk sıradan bir koltuk değil. Orada oturacak kişi; bayrağı temsil ediyor, vatanı, ülkeyi, bütün toplumu temsil ediyor. Toplumu ayrıştıran değil, kucaklayan birisi olması gerekiyor. Şu konuyu hiç kimsenin unutmaması lazım; devlet öfkeyle değil, akılla yönetilir. Eğer siz devleti öfkeyle yönetmeye kalkarsanız, toplumu bölersiniz. Huzuru sağlamak değil, huzursuzluğun kaynağı olursunuz." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, gönlündeki cumhurbaşkanında olması gereken nitelikleri ise şöyle sıraladı: "Eğer biz seçeceğimiz cumhurbaşkanında arzu ettiğimiz bu nitelikleri yakalayabilirsek; sakin, herkesi kucaklayan birikimli, dünyayı ve Türkiye'yi iyi bilen, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi kucaklayan, hoşgörülü olan eleştirilere karşı tebessüm eden, onları dinleyen her eleştiriden ders çıkaran bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Eğer böyle bir cumhurbaşkanı istiyorsak önümüzdeki süreçte çıkan aday hangisi benim istediğim nitelikleri taşıyor diye düşüneceğiz ve sandığa öyle gideceğiz."

"TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI OLACAK, HERKESİ KUCAKLAYAN NİTELİKLİ İNSAN ÇOK"

Siyasal parti liderlerinin cumhurbaşkanı adayı olmasını istemediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Çünkü biz siyasetçi olarak şu veya bu şekilde toplumun bir kesiminden sevgi bir kesiminden eleştiri alabiliriz. Ama benim gönlümde yatan ortaya çıkan cumhurbaşkanı toplumun bütün kesimlerinden destek alsın. Bütün kesimler 'evet bu benim cumhurbaşkanım' diyebilsin. Böyle bir amaç ve düşünce ile yola çıkmalıyız. Ben inanıyorum ki Türkiye de bu nitelikte çok insan. Bunlar cumhurbaşkanı olduğunda toplumdan büyük destek görecekler." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2014, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153