banner171

Ali Şen'den çarpıcı tespit

Ali Şen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için adı ön plana çıkan Şenes Erzik'i yazdı.

Ali Şen'den çarpıcı tespit

 Türk futbolunu bulunduğu sıkıntılardan kurtaracak tek kişi var, o da Şenes Erzik'tir. Bunu daha önce yine bu gazetede söyledim. BUGÜN Gazetesi'ne verdiğim beyanatlarda belirttim. Mehmet Ali Aydınlar istifa ettikten sonra TV8'de Faik Çetiner'e ve Sabah Gazetesi'nde Yavuz Donat'a da ifade ettim. Sürecin başında yanlış bir algı oluştu. Sanki tek suçlanan Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım'dı. Beraatler olduktan sonra zarar gören kurum ve kişilere karşı çok büyük vicdani tazminatlar ortaya çıkabilir. Adaletin yerini bulması lazım. Şu durumda da futboldaki adaleti sağlayacak olan kişi Şenes Erzik'tir. Hiç kuşku yok ki, Türk futbolu için UEFA ve FIFA ile en ılımlı ilişkileri kuracak olan kişi Erzik'in ta kendisidir. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Adı soruşturmada geçen diğer takımlara da bir tavsiyem var. 25 Eylül 2011'de Fenerbahçe Genel Kurulu'nda söylediklerimi bir daha okusunlar. Tavsiye ederim. Gerekli çalışmaları hemen yapmaya başlamalarını öneririm.

ALİ ŞEN 25 EYLÜL'DE NE DEMİŞTİ:

Büyük bir tehlike var. Şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturmada hazırlanacak iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi durumunda UEFA harekete geçebilir. UEFA beklenen deliller oluşmuş diye kabul edip, mahkeme kararını beklemeyebilir. Bu tehlike yalnız Fenerbahçe için değil, soruşturmada adı geçen diğer kulüpleri de kapsıyor. Fenerbahçe Yönetim Kurulu ile bazı mesailerimiz oldu. Şahsen, konunun Avrupa tarafıyla ilgili ciddi çalışmalarda bulunduk ve bulunuyoruz.

22 Mart'ta CAS'ta (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) bir davamız var. Bu davayı asla kaybetmemeliyiz. Eğer kaybedersek, Disiplin Kurulu’na gideceğiz. UEFA Disiplin Kurulu'nda başımız ağrır. Başkanlığa gelecek olan Şenes Erzik ve yönetiminin CAS konusunda da fayda sağlayacaklarına inanıyorum. Daha önce yine BUGÜN Gazetesi'ne verdiğim bir beyanatta "Mehmet Ali Aydınlar ve Şenes Erzik olmasaydılar küme düşerdik" demiştim. Bu söylediklerim zamanla daha da açıklığa kavuştu. Aydınlar'ın yerinde bir başkası olsaydı hem Fenerbahçe hem de diğer 8 kulübün 5'i çok ağır cezalar alırdı. Şimdi Aydınlar yok. Ama Şenes Erzik var. O gün "Bizi küme düşürmez" dediğim Erzik yine bunu yapmayacaktır. Tarih, Fenerbahçe camiasının ve taraftarının göstermiş olduğu takımdaşlığı yazacaktır. Bu birliktelik, dünya futbol literatürüne girecektir. (Bugünspor)



Kaynak : //www.spor3.com/ali-senden-carpici-tespit-1198356h.htm#ixzz1mdjetSG6

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153