banner171

B PLANI HAZIR!

B PLANI HAZIR!

B PLANI HAZIR!

Federasyon, UEFA’nın olası yaptırımıyla Avrupa kupalarına katılınamaması halinde, bu süreyi büyük borç batağının içinde bulunan ve UEFA kulüp lisansı alamama tehlikesi yaşayan kulüplerin düzlüğe çıkması için kullanacak

Futbol Federasyonu, şike ve teşvik dosyası konusunda incelemelerini tüm hızıyla sürdürürken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Thatcher modelini” hatırlatarak, gerekirse Avrupa kupalarına gidilmemesi konusunda öneri getirmesi tartışmalara yol açtı. Ancak, gerekli incelemenin tamamlanmasının ardından kulüplere ceza verilmemesi halinde UEFA’nın “men” tehlikesine karşın federasyonun B planı olduğu öğrenildi. Federasyon, UEFA’nın yaptırım uygulaması halinde bu süreyi, UEFA kriterleri konusunda büyük sıkıntı yaşayan kulüplerimizin düzlüğe çıkması için kullanacak.

Avrupa kupalarına gidebilmek için gerekli kriterleri sağlamak konusunda kulüplerden belgelerini hazırlayabilenler başvurularını yaptı, kimi eksik başvurdu, kimisi de gözardı etti. Ancak mali kriterler konusunda oldukça katı bir tutum ortaya koyan UEFA’ya hesap vermekte zorlanan özellikle büyük kulüplerin nasıl işin içinden çıkacakları merak konusu oldu. Geçmişe dönük, vergi, SGK borçlarıyla, sporcusuna, personeline ve diğer kulüplere kesinleşmiş borcu bulunmaması gereken kulüplerin, Avrupa yolundaki akibetleri meçhul görünüyor.

Lisans talimatına göre aday kulüpler her yıl en geç mart ayının son iş günü (dün) TFF’ye yazılı olarak ve başvuru ekinde lisans yükümlülüklerini yerine getirdiğini gösteren tüm bilgi ve belgelerle beraber lisans kriterlerini karşılayacağına ve ilgili talimatları kabul ettiğine dair beyanını içeren taahhütnameyi verme zorunlulukları bulunuyor.

Ama mali tabloya bakıldığında, hepsinin gırtlağa kadar borç içerisinde olduğu ortaya çıkıyor. Beşiktaş, 228 milyon lirası kısa, 134 milyon lirası uzun vadeli olmak üzere toplam 363 milyon lira borcu bulunuyor. Başkan Ünal Aysal, borcun düşürüldüğünü söylese bile, Galatasaray’ın karşısına da 264 milyon liralık bir ceza yükü çıkıyor. Başkanı tutuklu bulunan Fenerbahçe’nin borç hanesindeki rakam da 235 milyon lira olarak görünüyor. 90 milyon lira borcu bulunan Trabzonspor da gelir gider dengesini yakalamak için uğraşıyor.

Cezalar uygulanacak

Federasyon yönetiminin, bu tablolar yüzünden zor durumda görünen kulüplere mali yapılarını düzeltmek için öncülük yapacağı bildiriliyor. Avrupa çapında transferlerden kaçması önerilecek büyüklerin, bunun yerine küçülerek ve kendi aralarında yarışması, UEFA kriterlerine ayak uydurabilmesi sağlanacak. Çünkü 2014-15 sezonundan itibaren başvuru yapmayan kulüpler yerel liglere alınmayacak, mali, hukuki, sportif, personel ve alt yapı kriterlerine uymayan kulüpler hakkında da puan silmeye kadar varan cezalar uygulanacak. (Milliyet)



Kaynak : //www.spor3.com/b-plani-hazir-1268417h.htm#ixzz1qgSaZX00

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153