banner171

Fenerbahçe'den TFF'ye baskın

Fenerbahçe'den TFF'ye baskın

Fenerbahçe'den TFF'ye baskın
VARAN 1

SAAT 15:45 YER İSTİNYE

Ardından Çırağan'daki akşam yemeğinde UEFA'ya CAS'taki davanın çekilebileceği mesajı verildi.

Fenerbahçe'nin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde açtığı davayı geri çekmeye sıcak bakmasından önce müthiş bir 'dialog trafiğinin' yaşandığı ortaya çıktı. KanaryaŞampiyonlar Ligi'nden geçen yıl men edilmesi nedeniyle 45 milyon euro tazminat talep etmişti.

Herşey aslında Ankara'da başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, UEFA Başkanı Platini'ye "suç ve ceza konusunda kişilerle kurumları ayırmak gerekir" mesajını önce orada verdi. Fransız başkanın yanıtı kibarca "Haklısınız ama uygulama böyle" oldu. Ne var ki umutlar kaybedilmedi. İstanbul'daki UEFA Kongresi'ne gözler çevrildi. Hem Platini hem de Genel Sekreter İnfantino duruşlarını bozmayıp "Kişilerle kurumların ayrılması doğru olabilir ama yıllardır süren uygulama kolay değişmez. Maalesef kulüpler de cezalardan payını alır" deyince işler değişti.

Kongre saat 15:00 sıralarında bitti. Fenerbahçe atağa kalktı. Saat 15:45'te üst düzey bir sarı-lacivertli yönetici federasyonun İstinye'deki binasına geldi. Bu sürpriz toplantının, Platini'nin net mesajlarının ardından gerçekleşmesi manidardı.

Buradaki görüşme bugüne kadar medyaya yansımadı. Detayları açıklanmadı. Ancak TFF'nin şikeyle ilgili cezai yaptırım uygulamaması halinde, UEFA'nın devreye girmesinin milli takımları da etkileme ihtimali sıkça konuşuluyor. Bununla birlikte 'kişiler ve kulüpler ayrılamaz" mesajıyla birlikte suçlu bulunacak takımların bazı yöneticilerin futboldan men edilmesi gerektiği de kulislerin gündem maddesi. İstinye'deki kritik buluşmada bunların masaya yatmış olabileceği belirtiliyor.

Nitekim akşam saatlerinde kulüpler ve UEFA, Çırağan'da yemekte buluştu. Fenerbahçe'nin CAS'taki davasını geri çekme teklifinde bulunduğu ortaya çıktı. Ancak karşılığında Avrupa kupalarına gitme izni istiyordu.

VARAN 2

"BİZ DE KÖŞEYE SIKIŞTIK"

UEFA yetkilileri İstanbul'daki kongre sırasında sohbet ettikleri TFF idarecilerine "Bu iş çok uzayınca ayyuka çıktı. Şike nedeniyle ceza alan ülkeler üzerimizde baskısı var. Gözleri üstümüzde" dedi

DEVAMI DİĞER SAYFADA
//spor.internethaber.com/spor/super-lig/fenerbahceden-tffye-baskin-118584.html

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153