banner171

Kılıç'tan Demirören açıklaması !

Kılıç'tan Demirören açıklaması !

Kılıç'tan Demirören açıklaması !

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı'na seçilen Yıldırım Demirören'e hükümetin bir şart öne sürmesinin sözkonusu olmadığını söyledi.

Bakan Kılıç, CNN Türk Televizyonu'nda yaptığı açıklamada, çeşitli konulardaki soruları yanıtladı.

''Yıldırım Demirören, TFF'nin başına şartlı mı geldi?'' şeklindeki bir soruya Kılıç, ''Hükümetimizin Demirören ve yönetimine herhangi bir şart öne sürmesi sözkonusu olmamıştır. Demirören yönetimi tek liste olarak seçime girdi. Kulüplerin Sayın Demirören'in başkan olması yönünde sağladıkları bir uzlaşı var. Federasyon başkanları ile TFF başkanı arasında herhangi bir şart bana ulaşmadı. Futbol, siyasetin içindedir diyemem. Siyaset, futbolun içindedir, onu da diyemem. Her birinin diğerini etkileme durumu olabilir'' şeklinde cevapladı.

Suat Kılıç, şike soruşturması ile ilgili bir soruya, ''Şike soruşturması hukukun genel kurulları çerçevesinde devam etmesi lazım. Adaletin en kısa sürede herkes için tecelli etmesi lazım. Herkes savunmasını mutlak surette yapacaktır. Nihayetinde ortaya yargının kararı çıkacaktır'' dedi.

Kılıç, Fenerbahçe Universal'in şampiyonluğu ile ilgili ise şunları söyledi:

''Nihat Özdemir davetini bana intikal ettirdi ama yoğunluk nedeniyle kendisine başarılar diledim. Şampiyon olacaklarına dair hiçbir kuşkum yoktu. Fenerbahçe gerçekten futbol dışı branşlara çok büyük yatırımlar yapan bir kulüp. Amatör branşlara senelerdir çok ciddi yatırımlar aktardı. Fenerbahçe ikinci kez katıldığı 'dörtlü finallerde' Avrupa Şampiyonlar Şampiyonu oldu. Türk sporu açısından büyük bir başarı. Türkiye'de voleybolun ilgi odağı olması açısından çok büyük başarı. Emeği geçen malzemecisinden, sporcusuna kadar herkese teşekkür ediyorum.''

Beşiktaş Kulübü Genel Kurulu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Beşiktaş Kulübü'nün dün yapılan genel kurulunda 11 bin üyeden sadece 4 bininin oy kullanmasını, ''Sanki önceden sonucu belli olan bir genel kurula gidildi gibi bir algı oluştu bende'' diye konuştu.

Delegasyonun seçime ilgi göstermemesinin nedenlerinden bir tanesinin sonucuna yönelik tahmin olabileceğini anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

''Futbolla ilgili süreç Türkiye genelinde ne olursa olsun büyük kulüplerde başkanlık seçiminde her zaman bir heyecan vardır. Futbola karşı soğuma olarak değerlendirmem mümkün müdür? Ben son hafta tribünlere baktığımda soğuma olduğu yönünde bir eğilim olmadığını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin cezasına rağmen maçı 42 bin kadın ve çocuk izlemiştir. Bu da futbola ilginin devam ettiği yönündedir.''

Beşiktaş Kulübü Başkanlığı'na yeni seçilen Fikret Orman'ın yeni stat için bakanlığa geleceği hatırlatılması üzerine Bakan Kılıç, şunları söyledi:

''Beşiktaş eski başkanının ilk konusu da buydu. Dönemimizde Fenerbahçe çok modern bir stada kavuştu. Galatasaray çok modern bir stada kavuştu. Bu Beşiktaş'ın da hakkı olarak değerlendirilmeli. Eski yapıların yenilmesi kaçınılmaz. Bu stat yenilenecek. Bulunduğu yerde yenilenmesi bizim kanaatimizdir. Beşiktaş bir semt takımı. Stadı bu semtten uzaklaştırdığınız takdirde farklı bir sorun ortaya çıkabilir. Bu stadın yeniden inşasına gayret gösterilmesi gerekir.''

TFF'nin özerkliği

Suat Kılıç, TFF'nin özerk bir kurum olduğuna dikkati çekerek, ''Dünyada futbol özerk bir yapıya kavuşturuldu'' dedi.

Şikede yargı sürecinin devam ettiğini ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

''Şike, idari yönden de TFF'nin meselesidir. Yargı, kararlarıyla konuşur. Yargı sonunda nihai kararını ortaya koyacaktır ve açıklık kazanacaktır. TFF yönetimi kararla ilgili kulüpler arasında genel bir uzlaşıyla şekillenmiştir. Kendilerinden Türk futbol camiasının beklentisi vardır. Futbolun kronik sorunlarını yeni sezona kalmadan çözüme kavuşturmalı. TFF'nin görüşlerini bekliyorum. TFF Başkanı ve ekibinin önümüzdeki günlerde tüm siyasi partileri ziyaret edeceklerini biliyorum. Bu yöndeki niyetlerini bizimle paylaştılar. TFF yönetiminin siyaset kurumunu ziyaret etmeleri özerklik üzerinde bir tartışma meydana getirmemelidir. UEFA Başkanı da Türkiye'ye geldiğinde Başbakanı ziyaret etme gereği duymuştur.''

Bilinçli Gençlik Projesi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak'ın altına imza koyduğu ''Bilinçli Gençlik Projesi''ni değerlendirerek, ''Ülkesinin, milletinin birliğine, dirliğine inanan nesiller ortaya çıksın istiyoruz'' dedi.

Projenin 50 bin gence ulaştığını belirten Kılıç, ''Çevre konusunda, su tüketimi konusunda, enerji tasarrufu konusunda, doğanın kullanımı konusunda, okuma konusunda, Türkçe'nin kullanımı konusunda bilinçli bir gençlik istiyoruz. İnternet Türkçesi dilimizi esir almaya başladı. Fidan dikiminde beni göreceksiniz. 10 bin gençle birlikte 10 bin fidan dikeceğiz. 10 bin fidanla Türkiye yeşillenemez. Bilinçli Gençlik Hareketiyle 50 bin gence ulaşmış durumdayız. 100 bin genci doğu-batı ve kuzey-güney yönünde hareket ettireceğiz. Anne ve babasına sorun götüren değil, çözümler sunan bir nesil olsun istiyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.



Kaynak : //www.spor3.com/kilictan-demiroren-aciklamasi--1260199h.htm#ixzz1qEZ74wpe

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153