banner171

Kısmet Erkiner: TFF Kral'dan çok Kral'cı

Açıklamalarıyla Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasına yol açan CAS Hakemi Kısmet Erkiner, çok önemli açıklamalarda bulundu.

Kısmet Erkiner: TFF Kral'dan çok Kral'cı

UEFA’nın CAS’a verdiği savunmaya dayararak sarfettiği, “UEFA, ‘Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden men etmekten ben sorumlu değilim, Türkiye Futbol Federasyonu. Eğer TFF, bize Fenerbahçe’yi ihraç edeceğini bildirmese, biz oynatırdık’ diyor. Fenerbahçe davayı kazanırsa, tazminatı TFF’ye ödetmek istiyorlar” açıklamasıyla, Mehmet Ali Aydınlar’ın istifasına yol açan CAS hakemi Kısmet Erkiner, açıklamalarına dün de devam etti.

“8 YIL HİÇBİR TAKIMI MEN EDEMEZSİNİZ”

Bu gelişmeler ışığında tazminatı UEFA veya TFF’den biri veya ikisinin birden ödeyebileceğini dile getiren Erkiner, “TFF, sürekli olarak UEFA’nın Türkiye’ye 8 yıl ceza vereceğinden korktu. 8 yıl ceza verecek ne var ortada? 8 yıl meselesi, ürkütmek için söylenmiş, ortalığa atılmış bir söz. Zaten UEFA bunu yazılı bir belgeyle bildirmedi. Sadece söz dolaşıyor ortalıkta. TFF’nin tüm kaygısı, UEFA’ya şirin gözükmek. UEFA bile ifade ediyor TFF isteseydi, Fenerbahçe’nin katılmasında bir sakınca olmadığını. Kraldan fazla kralcı olmanın alemi yok. TFF’nin yaptığı tam da bu” dedi.

“KÜME DÜŞÜREMEZSİNİZ”

Bu gelişmenin, Fenerbahçe’nin ne lehine, ne de aleyhine olduğunu dile getiren Kısmet Erkiner, şike kararını TFF Yönetimi değil, PFDK’nın vereceğine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Etik Kurulu mütalaa verecek. Yönetim de PFDK’ya sevkedecek. Ardından Tahkim Kurulu’na gidecek. Tahkim de savunmaları alacak, raporları inceleyecek. Eğer şikeden dolayı küme düşürülecekse, saha olayları mutlaka olmalı. Şike sahaya yansımamışsa, küme düşüremezsiniz. Tahkim Kurulu’nun daha önceki kararları bu yönde. İçtihatlar öyle kolay kolay değişmez.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153