banner171

Gürsel Tekin'den ilk ziyaret Sultangazi'ye

CHP'de yaşanan değişimden sonra Genel Sekreterlik görevine getirilen Gürsel Tekin ilk ziyaretini Sultangazi ilçesine yaptı.

Gürsel Tekin'den ilk ziyaret Sultangazi'ye
 CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili sürecin Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından yürütüldüğünü belirtti. CHP'de yaşanan değişimden sonra Genel Sekreterlik görevine getirilen Gürsel Tekin ilk ziyaretini Sultangazi ilçesine yaptı.

75. Yıl Mahallesi'nde bulunan Manş-Et Restaurant işletme sahipleri Hüseyin Kara ve Turan Durmuş'u ziyaret etti. Bir süre işletmeyi gezen Tekin, burada CHP İlçe Başkanı Ali Boztaş ile görüştü.
Ziyaret sonrası açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Kendisini mağdur görenlerin 'evet ya benim de cumhurbaşkanım var' diyebileceği bir cumhurbaşkanı geliyor." dedi. Parti içindeki yeni yapılanmaya ilişkin açıklamalar yapan Tekin, CHP'de 30 yıldır görev yaptığını kaydederek, "Hangi makamda olmuşsam kendimi güçlü hissetmişimdir." ifadesini kullandı.


CHP'nin yeni genel sekreteri olarak görevlendirilmesini nasıl değerlendirdiğine de değinen Tekin, "Benim için çok bir şey değişmedi ama tabii ki değişen bir şey CHP daha dışa dönük olacak bugün olduğu gibi. Belki yarın Ankara'da çıkacak,başka bir arkadaşımız Rize'de çıkacak Erzurum'da çıkacak. Nerede bir mağdur varsa CHP orada olacak. Yani sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin yapamadığını bundan sonra elbette sadece CHP'ye kalıyor." dedi.
CHP'nin sağa eğilim gösterdiği ancak bundan sonra yeni parti düzenlemesiyle daha fazla sola yakın olacağı yönündeki değerlendirme hatırlatılan Tekin, "CHP 90 yıllık bir partidir, mevsimlik bir parti değildir. Çok partili hayata geçildiğinden beri nasıl onlarca partinin kapatıldığını hepimiz biliyoruz. CHP'nin ilkeleri çok nettir, elbette sosyal demokrat bir partiyiz. Mağdurların yanında olacağız. Onların siyasal düşüncesi ne olursa olsun hep yanında olacağız. Yani yeni CHP dediğimiz tam da bu olacak." şeklinde konuştu.

Parti içindeki her konumun güçlü olduğunu hatırlatan Tekin, "Ben CHP'de 30 yıldır görev yaptığım hangi makamda olmuşsam kendimi güçlü hissetmişimdir. Makamın neresi olduğu önemli değil, bu makamların hepsi çok değerli kıymetledir." dedi.

Tüzük değişikliği konusunda da konuşan Tekin, "Önümüzdeki günlerde tabi bu ihtiyaçtır, yapılacaktır." ifadesini kullandı. Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik açıklamalarda da bulundu.
Tekin, çatı aday konusuyla ilgili olarak, "Bu süreci sayın genel başkanımız götürüyor. Genel başkanımız Türkiye'nin beklentilerine cevap verebilecek, bugün yaşadığımız kendisini mağdur görenlerin 'evet ya benim de cumhurbaşkanım var' diyebileceği bir cumhurbaşkanı geliyor, merak etmeyin." değerlendirmesinde bulundu.

BÜLENT ÇAVUŞ/
 gercekgundem

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2014, 01:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153