banner171

Microsoft Türkiye Temsilcisi Erkul Sultangazi'de;"Hayal Kurmaktan Korkmayın"

Sultangazi Belediyesi Gençlik Meclisi, gençlere yönelik “Bilişim ve Girişimcilik Paneli” düzenledi.

Microsoft Türkiye Temsilcisi Erkul Sultangazi'de;
  Panele konuşmacı olarak katılan Microsoft Türkiye Temsilcisi Erdem Erkul, başarılı olmanın sırrını ise iki kelimeyle özetledi:  “Hayal kurmak ve üretmek”…
 
Sultangazi Belediyesi Gençlik Meclisi, gençlere yönelik “Bilişim ve Girişimcilik Paneli” düzenledi.

50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Yiğit, Microsoft Türkiye Temsilcisi Erdem Erkul ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, teknoloji çağında yaşadığımızı belirterek yaşanan gelişmelerin hızlı bir şekilde takip edilmesi gerektiğini söyledi. Bilişim ve girişimcilik panelinin gençlere faydalı olacağını kaydeden Başkan Altunay, “Teknolojik imkânlardan nasıl yararlanabiliriz;  hayatımızı kolaylaştırmak için nasıl yeni teknolojiler oluşturabiliriz bunları iyi değerlendirmeliyiz. Genç nesil teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlik bizlerden daha tecrübeli ve deneyimli olacak” dedi.
Gençlik Meclisi çalışmalarına da eğinen Başkan Altunay, “Artık ilkokuldaki çocukların yetenek ve ilgilerine göre seçeceği meslekleri belirleyebiliyoruz. Gençlik Meclisi de sınavların ardından öğrencilerin tercihlerini uzmanlarla yapılmasını sağladı. Sizlerin çok büyük projeleri olduğunu biliyoruz. Bunları zaman zaman bizlerle paylaşıyorsunuz ve biz uygulamaya çalışıyoruz. Belediye olarak hizmet verirken hiçbir ayrım yapmadan sizlerin düşüncelerine değer vermeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan Microsoft Türkiye Temsilcisi Erdem Erkul, girişimciliğin hayal etmekle başladığına dikkatleri çekerek; çalışarak ve azimle dünya devi olunabileceğini söyledi. Teknoloji dünyasındaki devlerin hayal kurarak başladıklarını kaydeden Erkul şunları söyledi:

“Teknoloji dünyasına baktığımız zaman hayallerinin peşinden giden ve bir şekilde dünyanın devi olan insanları görüyoruz. Fikirleri olan kişiler devlet ya da özel sektör tarafından desteklendi ve hayallerini uygulamaya geçtiler. Bu nedenle bu devler Amerika’dan çıktı.  Bu nedenle biz de teknolojiye sadece tüketim olarak bakmamalıyız. Kullanılan sosyal medya uygulamaları üzerinde nasıl bir şeyler üretebiliriz bunları düşünelim.” .

Teknoloji çağında bilgiye ulaşmanın kolaylaştığını belirten Erkul, “Dünya artık küresel bir köye dönüştü. Dünyanın öbür ucundaki bir bilgiye internet sayesinde hemen ulaşabiliyoruz. Bu nedenle önemli olan doğru bilgiyle ortaya yeni bir şeyler koyabilmek. Sadece tüketen değil üreten olmaya çalışalım. Bilişimin takipçisi ve başarıya ulaşmak için sabırlı olmalıyız” dedi.
Programın ardından Sultangazi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Yiğit, Erdem Erkul’a çiçek takdim ederek teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2012, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153