banner171

Sosyal Doku Projelerine Yeni Halkalar

Sultangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Ben de Varım”, “Canım Ailem” ve “Nesilden Nesile” sosyal doku projelerinin tanıtımı yapıldı.

Sosyal Doku Projelerine Yeni Halkalar
50. Yıl Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım programına Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile eşi İlknur Altunay , AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, projelerde yer alan aileler ile vatandaşlar katıldı.
sosyaldokukatilim1
Programda çeşitli nedenlerle cezaevine giren mahkum ailelerine ekonomik ve psikolojik yönden yardım etmek amacıyla “Ben de Varım’’, aile kurumunun korunması ve güçlenmesine yönelik “Canım Ailem” ve kuşaklararası iletişimin güçlendirilmesi ve genç nesile toplumsal değerlerin aktarılması amacıyla başlatılan “Nesilden Nesile” projelerinin tanıtımı yapıldı.
Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, sosyal doku projeleri hakkında bilgi verdi. Projede görev alan çalışma ekibini gayretlerinden dolayı kutlayan Başkan Altunay, “Projenin uygulanmasında çalışmaya ruh katmak lazım; onu candan yapmak lazım. Projede görevlendirilen arkadaşlarımız ilk günkü heyecanlarını hiç kaybetmeden çalıştılar. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Projeye katılan ailelere de seslenen Başkan Altunay şunları söyledi:
“Eğer bir projedeki insanlar, çocuklar gülmüyorsa anlamlı ve başarılı bir çalışma olmuyor demektir. Canım Ailem projemiz için sizi evinizde ziyaret ederken bizleri kabul ettiniz. Bizleri ağırladınız evlerinizde gönül sofraları kurdunuz. Programın sonunda ise birlikte İstanbul’un tarihi mekanlarını birlikte ziyaret ettik. Burada da bizi yalnız bırakmadınız, bu projeyi sahiplendiniz.”
sosyaldoku5
“Nesilden Nesile” projesiyle gençlerin, yaşlıların deneyimlerinden faydalanma olanağı bulduğunu kaydeden Başkan Altunay, “Bu proje için ilk etapta 24 gencimizi seçtik; izledik. Gençlerimiz, yaşlı yenge ve amcalarla çok güzel sohbet ortamı buldular. Her hafta bir defa buluştukları için adeta birbirlerini özlediler. Ve gençlerimiz yaşlıların deneyimlerini paylaştılar, onlarla gönül köprüleri kurdular” diye konuştu.
Başkan Altunay, mahkum ailelerine yönelik yapılan “Ben de varım” projesinin de olumlu sonuçlar aldıklarını ve projelerin geri dönüşümünden de oldukça memnun kaldıklarını söyleyerek çalışmanın devam edeceğini belirtti.
Program sonunda Başkanı Altunay ile AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, projeye katılan ailelere proje süresince çekilen fotoğrafların derlendiği dijital fotoğraf albümü hediye etti.

sosyaldoku3

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153