banner171

Sultangaz'de Elden Ele İle Yardım Eli

Sultangazi Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Elden Ele Yardım Merkezi" alan el ile veren el arasında köprü olmaya devam ediyor.

Sultangaz'de Elden Ele İle Yardım Eli
 Elden Ele Yardım Merkezi aracılığıyla 5 bin 966 ihtiyaç sahibi aileye ulaşıldı.
Sultangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Elden Ele Yardım Merkezi, ilçede alan el ile veren el arasında köprü olmayı sürdürüyor. Elden Ele Yardım Merkezi’nin hayırsever işadamlarıyla ihtiyaç sahipleri arasında kurduğu yürekten yüreğe köprüyle 4 sene içerisinde 5 bin 966 ihtiyaç sahibine ulaşıldı.  Bu ailelere giyimden mutfak ve temizlik malzemelerine kadar bir çok ihtiyaç malzemesi dağıtıldı.

Elden Ele Yardım Merkezi’ne başvurmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler, muhtarlıklardan aldığı fakirlik kağıdıyla Sultangazi Belediyesi “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü”ne taleplerini iletiyor. Müdürlük bünyesindeki gezici ekiplerce yapılan tespitler sonucunda ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardım kartları veriliyor. Sosyal yardım kartlarına periyodik aralıklarla ailelerin ihtiyaç durumları göz önüne alınarak krediler yükleniyor.  Elden Ele Yardım Merkezi’ne hayırseverlerin katkılarıyla gelen mağaza ürünleri barkotlanarak; piyasa değeri göz önüne alınarak kredilendiriliyor.

Elden Ele Yardım Merkezi’nde ihtiyaç sahibi aileler, istedikleri ürünleri bir mağazadan alışveriş yapar gibi kredileriyle seçip alabiliyorlar. Her aile kredisi ölçüsünde giyim, mutfak araç gereçleri vb. birçok ürünü Elden Ele Yardım Merkezi’nden giderebiliyor.

Elden Ele Yardım Merkezi’nde mevsimlere göre yenilenen ürünlerle ihtiyaç sahibi ailelerin yüzleri gülüyor. Okulların  yeni eğitim dönemlerinde ve bayram günlerinde çocuklara özel ürünler dağıtılıyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153