banner171

Sultangazi Belediyesi'ne Teşekkür

Sultangazi Belediyesi, geri dönüşüm uygulamalarında gösterdiği başarılı çalışmalardan dolayı takdir aldı.

Sultangazi Belediyesi'ne Teşekkür

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürüttüğü geri dönüşüm faaliyetlerinden dolayı Sultangazi Belediyesi’ne yazılı teşekkür etti.

Sultangazi Belediyesi, geri dönüşüm faaliyetleriyle takdir aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Sultangazi Belediyesi’ne uyguladığı başarılı geri dönüşüm çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bakanlık yazısında, Sultangazi Belediyesi’nin geri dönüşüm çalışmalarına vurgu yapılarak, “Bakanlığımıza gönderilen belediye çalışma raporunda belediyenizce atık pil toplama oranlarının artışına yönelik gerek TAP ile gerekse yürütülen ferdi çalışmalar Bakanlığımızca memnuniyetle karşılanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Geri Dönüşüm Çalışmaları
Sultangazi Belediyesi, Çevre  Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 2012 yılında, ilçede ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması çalışmasında 3 bin 65 ton ambalaj atığı topladı.
Öte yandan yine ilçe genelinde lisanslı firmalar aracılığıyla 4 bin bitkisel atık yağ toplandı.

İlçede bulunan İlk, orta ve lise öğrencilerin desteği ile atık pillerin ayrı toplanması çalışmasında ise 1.187 kilo atık pil toplandı.

Eğitim çalışmalarına da yürüten Sultangazi Belediyesi, öğrencileri bilgilendirmek amacıyla çeşitli okullarda “Çevre” ve “Geri Dönüşüm” konulu eğitim semineri veriyor.
Çevre Haftası etkinlikleri ve tanıtım günlerinde 5 bin adet geri dönüşüm malzemelerinden yapılmış ladin tohumlu tükenmez kalemler öğrencilere ve halka dağıtıldı. Evsel atıkların kaynağından ayrıştırılması amacı ile “Geri Dönüşüm Poşetleri” ilçe genelinde dağıtımı gerçekleştirildi.

Sultangazi Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin çalışma izni vermiş olduğu asfalt ve benzeri malzeme geri dönüşüm firmalarının da denetimleri ise aralıksız sürdürülüyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2012, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153