banner171

Sultangazi'de Hizmet Tesisi'nin Temeli Atıldı

Sultangazi Belediyesi’nin 7 yıldızlı pazar alanları ve hizmet tesisi yapım hamlesi devam ediyor.

Sultangazi'de Hizmet Tesisi'nin Temeli Atıldı
Sultançiftliği ve İsmetpaşa mahallerinden sonra 50. Yıl Mahallesi’nde de 7 Yıldızlı Pazar Alanı ve Hizmet Tesisi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Sultangazi Belediyesi, Sultançiftliği ve İsmetpaşa Mahallelerinden sonra 50. Yıl Mahallesi’nde de 7 Yıldızlı Pazar Alanı ve Hizmet Tesisi’nin temelini düzenlenen törenle attı.

50. Yıl Mahallesi B Caddesi üzerinde gerçekleştirilen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Şevki Şar, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, Gazi Cemevi Dedesi Veli Gülsoy ile siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehter takımı eşliğinde tören alanına gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar Pazar alanının temel atma törenine katıldı.

Törende konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, mahallelere kazandırılacak 7 Yıldızlı Pazar Alanları ile İstanbul’da bir ilki başarmanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Pazar alanlarının inşasıyla beraber tesisin çok fonksiyonlu olarak hizmet vereceğini belirten Başkan Altunay, “Pazar tahtalarını satarak yer yapmayı değil; yerleşik ve düzenli bir alan oluşturmayı hedefledik. Pazar alanlarının açılmasıyla beraber sokaklarımıza artık itfaiye girebilecek; sokaklarımız kirlenmeyecek. Burası güvenliği, lokantası, çay ocakları ve bunun yanında birçok fonksiyonuyla pazarcımız ve halkımızın hizmetinde olacak” dedi.

Başkan Altunay, yakın dönemde temelleri atılan Sultançiftliği ve İsmetpaşa Pazar alanlarının kısa bir süre sonra tamamlanacağının müjdesini verdi.  Pazar alanının deprem zamanlarında sığınak olarak da kullanılacak şekilde inşa edildiğini ifade eden Başkan Altunay, “Deprem korkusunu unutmuştuk. Van depremiyle birlikte tekrar hatırladık. Pazar alanının deprem zamanında sığınak olarak kullanabileceğiz. Pazar alanımızın kışın ve yazın ihtiyaçlara cevap verecek. Kurban kesim yeri olarak kullanılarak monaray sistemde en güzel kesimin yapılacağı yer olacak. Sultançiftliği mahallesinde inşası devam eden pazar alanı bu kurban bayramında kesim merkezi olarak halkımızın hizmetinde olacak ” diye konuştu.

Başkan Altunay konuşmasında ayrıca İl Özel İdaresi’nin Sultangazi ilçesine sağladığı desteklerden ötürü Vali Mutlu’ya teşekkür etti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise yaptığı konuşmada  önemli bir hizmetin harcını hep beraber atmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Vali Mutlu, “Semt pazarları her ne kadar hareketlilik katsa da gürültü ve kirlilik kaynağı. Bu nedenle pazarcılarımız da halkımız da nitelikli mekanlar istiyor. Esnafa ve halkımıza hizmet verecek güzel mekanları her mahalleye kazandırmaya çalışıyorsunuz. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Kaymakamlık, okullar, parklar ve kamu binalarıyla bu hizmetleri arttırarak Sultangazi’nin çehresini değiştirmeye devam edeceğiz. Bu hizmetlerin kazandırılmasında katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte harç butonuna basarak, 50. Yıl Mahallesi Pazar Alanı ve Hizmet Tesisi’nin ilk harcı döktüler.

50.Yıl Pazar Alanı ve Hizmet Tesisleri
50. Yıl Pazar Alanı ve Hizmet Tesisleri binası, 10 bin metrekare inşaat alanı ve 2 bin metrekare peyzaj alanından oluşuyor. 7 ayrı üniteyi içinde barındıracak tesis; afet zamanlarında toplanma yeri, Pazar alanları ise Kurban bayramları zamanında kurban kesim yeri olarak hizmet verecek şekilde tasarlandı.

7 ayrı üniteyi içinde barındıran tesiste; mahalle pazar yeri, İsmek, aile sağlığı merkezi, kurban kesim yeri, afet merkezi, otopark,  park- çay bahçesi bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2012, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153