banner171

Sultangazi'de Milli Şairimiz M. Akif Ersoy Anıldı

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle, milli şairimiz M. Akif Ersoy, vefatının 77. yıldönümünde anıldı.

Sultangazi'de Milli Şairimiz M. Akif Ersoy Anıldı
  Sinevizyon gösterisiyle başlayan programda M. Akif Ersoy’un  şiirlerini seslendirilirken, tiyatro gösterimi sunuldu.
 
Sultangazi Belediyesi düzenlediği programla, milli şairimiz M. Akif Ersoy’u vefatının 77. yılında andı. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Sultangazi Belediye Başkan yardımcısı Fevzi Dülger, Sultangazi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Yiğit ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sinevizyon gösterisiyle başlayan programda öğrenciler M. Akif Ersoy’un şiirlerini seslendirdi.
Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, M. Akif Ersoy’un ölümsüz eserleriyle adı unutulmayacak bir fikir adamı olduğunu söyledi.

M.Akif Ersoy’un sadece bir şair olmadığına dikkatleri çeken Dülger, “Büyük üstat; sadece bir şair değil aynı zamanda kendini; milletine, vatanına, istiklal mücadelesine adamış bir dava adamıdır. Tarihi birikimimizle, kimliğimizle, özümüzle, değerlerimizle birlikte yeniden var olmamızı savunan Mehmet Akif Ersoy, muhteşem mısralarıyla milli ruhumuzu yeniden harekete geçirmiştir. Bu büyük şairimizin eserleri, bugün de milletimizin duygularına tercüman olmaya devam etmektedir” dedi.
Programda Dört Mevsim Tiyatro Grubu tarafından “Çöküşe Direnen Büyük Dava Adamı M. Akif” isimli oyunu sahnelendi. Hüseyin Kurtça’nın kaleme aldığı oyun, Seyit Demir’in yönetmenliğinde izleyicisiyle buluştu. M. Akif Ersoy’un Veterinerlik Fakültesini okuduğu yıllardan İstiklal Marşı’nı yazdığı döneme kadar olan sürecin aktarıldığı oyun ilgiyle izlendi.    

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2013, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153