Sultangazi Gençlik Meclisi, Türkçe’nin önemini anlatmak amacıyla bir konferans düzenledi. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yıldız, Sultangazi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Yiğit, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Sultangazi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Yiğit, kuruldukları günden bu yana gezi, seminer, konferans, gibi birçok etkinlik yaptıklarını belirterek, “Gençlik Meclisi olarak gençlerimize yönelik birçok sosyal içerikli projeyi hayata geçirdik. Gençlerimiz fikirleri ile Sultangazi’nin yönetiminde söz sahibi oldular. Birçok güzellikleri birlikte yaşadık. Gençlerimizin dinamizmi ve enerjisi hiç bir zaman eksilmedi” diye konuştu.
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay programda yaptığı konuşmasında aktif çalışan bir Gençlik Meclisi’ni görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bu çatı altında fikir üreteceksiniz, proje üreteceksiniz; biz de bunları uygulamaya koyacağız. Gençlerle ilgili bir proje üreteceksek kaynağı sizlerden çıkmalıdır” dedi.
Sultangazi Gençlik Meclisi’nin Türkiye’de ilk üçe girmesini de tebrik eden Başkan Altunay, “Hayalleriniz varsa bunları uygulayacak hedefler koyarsanız ve çalışırsanız başarılı olursunuz. Sultangazi’de çıkardığınız bu bayrağı en yükseklere taşıyacağınıza inanıyorum” ifadesini kullandı.
Dünyanın en büyük dillerinden biri olan Türkçeyi korumak adına “Türkçeye Sahip Çıkıyoruz. Biliyoruz ki Türkçe Giderse Türkiye Gider” sloganıyla düzenlenen konferansa gazeteci- yazar Yavuz Bülent Bakiler konuşmacı olarak katıldı.
Türkçenin önemi, dilin bağımsızlığa etkileri ve dilimizi korumak adına yapılması gerekenler üzerine konuşan Bakiler, “Türkçe biterse Türkiye biter şeklindeki sloganınızı destekliyorum. Bir milletin dili onun iskeleti gibidir. Dil olmadan bir millet de ayakta duramaz” dedi.
Türkçe- Öztürkçe tartışmalarının yersiz olduğuna dikkatleri çeken Bakiler şunları söyledi:
“Türkçede 120 bin kelime bulunurken Öztürkçe de 3 bin 175 kelime bulunuyor. Bu milleti Türkçeden kopararak Öztürkçeye götürmek bu devlete bu millete ihanettir. Bir milletin dili ne kadar zenginse millet ondan o kadar istifade eder. Bir insanın zekası bildiği kelime sayısıyla orantılıdır. Bildiği kelime kadar kendini ifade eder; ne kadar kelime bilirse aklını o nispette kullanır. Bu nedenle çok okumalıyız. Evimizde kütüphane ve kitaplarımız olmalı.”
Konferansta son dönemlerde yozlaşan ve sadeliğini yitiren Türkçeyi korumak ve yabancı kültürlerin etkisinden arındırmak gerektiğini kaydeden Bakiler, işletmelerin yabancı kelimelerle işyeri açmasının engellenmesi gerektiğini söyledi.
Program sonunda Başkan Cahit Altunay, gazeteci yazar Yavuz Bülent Bakiler’e çiçek takdim ederek teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2012, 09:30