banner171

Sultangazi'li Sivaslılar platform kurdu.

Yiğidolar platform kurdu

Sultangazi'li Sivaslılar platform kurdu.
Sultangazi’de yaşayan Sivaslılar Zara ekinli spor kulübünün konferans salonun da bir araya gelerek, Sultangazi’de bütün Sivaslıları bir çatı altında toplayacak oluşumun ilk somut adımını attılar.
Sultangazi de nufüs çoğunluğu anlamında 1. Sırada yer alan Sivaslılar, ilçede yaşayan bütün Sivaslı hemşehrilerini ve bunların faaliyet gösterdiği dernekleri bir araya toplayarak bir üst çatı oluşturacak yapılanmanın ilk adımı olan “Sultangazi Sivaslılar Platformunu” ana hatlarıyla belirlediler. Zara Ekinli spor kulübünün konferans salonunda gerçekleşen toplantıya ilgi oldukça fazlaydı. Toplumun farklı kesimlerinden katılan genç yaşlı bütün yiğidolar, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak bu oluşumun geç kalınmış bir çalışma olduğunu belirttiler. İlçede yaşayan en kalabalık nüfusa sahip Sivaslı hemşehrilerin bu çalışmada üzerlerine düşen bütün görev ve sorumlulukları seve seve yerine getireceklerini ve bu oluşumun bütün Sivaslılar ve Sultangazililere hayırlı olması dileklerinde bulundular.
Sultangazi Belediyesi Basın Müdürü Sayın Fazıl Ergüt’ün organize ettiği toplantı, Fazıl Ergüt’ün bilgilendirme konuşmasıyla başladı. “Birlikte yaşama kültürünü benimsemek ve sevgi toplumu oluşturmak için yola çıktık” diyen ERGÜT: Bu platform ve birliktelik siyaset üstü bir örgütlenmedir dedi. yapılanmanın başlangıçta bir platform olarak şekillenmesinin nedenini; çalışma sürecini dernek veya vakıf olarak sonuçlandıracak bu çalışma için başlangıç olarak izlenecek en iyi yöntem olduğunu belirtti. Kuruluş amaçlarını anlatan bir metinde okuyan Sayın ERGÜT: “Sultangazi’nin tüm dengelerini gözeterek, özümüzdeki Sivaslılığı korumakla birlikte iyi bir sultangazili olmak ve Sivaslı hemşehrilerimizin yaşam koşullarını daha iyi seviyelere getirebilmek için; çalışma grupları oluşturmak, doğrudan veya dolaylı olarak eğitim ağırlıklı çalışmalarda bulunmak. Sivas’ın tarihini, kültürünü, sanatını ve sanatçısını tanımak ve tanıtmak. Sivas’ın tüm zenginliklerini ve tarihi mirasını ülke turizmine kazandırıcı çabalar sarf etmek Sivas’ımızın tanıtımına ve bir o kadarda bunların korunmasına katkıda bulunmaktır kuruluş amacımız.”
Zara Ekinli Spor Kulübü Başkanı Sayın İbrahim Can ev sahibi olması münasebetiyle toplantıya katılan bütün hemşehrilerine kısa bir hoş geldiniz konuşması yaptı.
Daha sonra toplantıya her platform üyesi sırayla kendini tanıttı ve bu birlik ve beraberlikle ilgili iyi niyet temennilerinde bulundu.

Platformun çalışmasını yürütmek amacıyla bir Yönetim Kurulu, Denetleme ve Disiplin kurulu ve Danışma kurulu oluşturuldu.
Yönetim kurulu başkanlığına Sayın Eyüp Bayrak seçildi. Sultangazi belediye meclis üyesi ve Sultangazi Kent Konseyi Başkanı Sayın Ahmet yıldız ve İl Genel Meclis üyesi Sayın Sait Coşkunoğlu ise başkan yardımcılıklarına seçilen isimler oldular. Daha sonraya kürsüye gelerek kendisine verilen bu önemli vazife için teşekkür eden, Sayın Eyüp Bayrak; “Beni layık gördüğünüz bu vazife için hepinize en içten duygularımla teşekkür ederim. Ancak bu birlikteliğin sağlıklı yürüdüğünü görmek benim için en büyük mutluluk olacaktır. Bu manada üzerime düşen her türlü sorumluluğa ve göreve hazırım. Hizmet için eğer senin görevin yerleri süpürmek derseniz ben onu da seve seve yaparım.” Dedi.

Yönetim kurulunda bulunan diğer isimler:
Fazıl Ergüt- Genel Sekreter
Mehmet Aydın- STK Sorumlusu
Hakan Yıldırım-Siyasi işler Sorumlusu
Turan Büyükbektaş-Eğitim ve Kültür Sorumlusu
Eyüp Göl- ARGE Sorumlusu
İbrahim Can-Mali İşler sorumlusu
Şükrü Türkmen-Sosyal İşler Sorumlusu
Av. Abdullah Güler-Hukuk İşleri Sorumlusu
Murat Tanrıverdi-Kamusal İşler Sorumlusu
Mehmet Şahin-Organizasyon İşleri Sorumlusu
Bülent Çavuş-Tanıtım ve Medya Sorumlusu
Hüseyin Gençer-Tanıtım ve Medya Sorumlusu
Mükremin Kaya-Protokol ve gençlik sorumlusu
Ahmet Gürlevik-Engelliler koordinasyonu
Şengül Kazanır-Kadın Kolları Sorumlusu
Siyami Ergin-Yürütme Kurulu Üyesi
Orhan Gürbüz- Yürütme Kurulu Üyesi
Metin Polat- Yürütme Kurulu Üyesi
Metin Koç- Yürütme Kurulu Üyesi
Hasan Arslan- Yürütme Kurulu Üyesi
Ahmet Doğan- Yürütme Kurulu Üyesi
Ahmet Uygur- Yürütme Kurulu Üyesi
Yusuf Kenan Erdoğan- Yürütme Kurulu Üyesi
Ahmet Eser- Yürütme Kurulu Üyesi
Nail Demir- Yürütme Kurulu Üyesi
Denetleme ve Disiplin Kurulu
Veli Gülsoy
Mustafa Can
Dr. Sedat Özdemir
Hasan Akpınar
Hıdır Elmas
Hakkı İsmail Şimşek
Mustafa Akçay
Ali Koç
Danışma Kurulu
Mustafa Dizieğri
Kamuran Keleş
Abdullah Çelik
Aziz Seven
Halit Gülen
Namık Olguner
Mustafa Deveci
Hakkı Özdeş
İsmail Coşkun
Halil İbrahim Karada
Haydar Çamlıtepe
Celal Cihan
Mustafa Yılmaz
Ali Çelik
Adil Meral
Beşgül Eser
Serkan Metin
İbrahim Güler
Coşkun Yılmaz
Bekir Karakuş
Nevzat Altun
Ali Ekber Palabıyık
Ergin Turan
Şükrü Akkaya
Gül Ali Rslan
Şükrü Şahin
Ali Osman Karagöz
Cemalettin Yiğin
Karaman Şencan
Mehmet Söyler
Ali Eryiğit
Erol Doğan
Ergün Yıldırım
Sebahattin Can
Musa Ergüt
Osman Poyraz
Ergün Gülsever
Harun Eryiğit
Mustafa Yılmaz
Toplantı Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı Cemevi Başkanı ve Dedesi Sayın Veli Gülsoy’un yaptığı hayır duasıyla son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153