banner171

AK Parti 2 ay boyunca şehir şehir dolaşacak!

AK Parti, çözüm sürecine yönelik olarak Güneydoğu illerinde özel bir çalışma başlatıyor.

AK Parti 2 ay boyunca şehir şehir dolaşacak!
 Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Siirt'te gerçekleştirdiği il danışma kurulu toplantısında ele alınan uygulamaya göre, bölgedeki il ve ilçelerin kapıları tek tek "çözüm süreci" için çalınacak. 
AK Parti il ve ilçe başkanlıkları vatandaşlara çözümün sağlanmasının önemi hakkında bilgilendirme yapacak. Başbakan Erdoğan'ın toplantıda özellikle Siirt, Şırnak ve çevre ilçelerini işaret ederek, "çalınmadık kapı bırakmayın" talimatını verdiği öğrenildi.

'DOĞRU ANLAŞILMALI'

Erdoğan başkanlığında 9 Mart Cumartesi akşamı Siirt'te gerçekleştirilen il danışma kurulu toplantısında çözüm sürecini vatandaşlara aktarmak için Doğu ve Güneydoğu illerinde izlenecek yol haritası ele alındı. Toplantıda yerel seçim çalışmalarına ağırlık verilmesini isteyen Erdoğan, Siirt'te oy kaybı istemediğini ifade etti. 

Erdoğan, yerel seçim öncesinde çok daha titiz çalışılması, bölge halkına çözüm sürecinin doğru ve net anlatılması gerektiğini vurguladı. Toplantıda özellikle Şırnak, Siirt ve çevre ilçelerine işaret eden Erdoğan'ın il ve ilçe başkanlarına "Çalınmadık kapı bırakmayacaksınız. Çözüm sürecini anlatacaksınız" talimatını verdiği bilgisi edinildi. 

Alınan kararla il başkanlıkları halkla bire bir temasa geçmek için el broşürleri bastırmak, kahvehanelerde vatandaşlarla bir araya gelmek ve haneleri ziyaret etmek yoluyla çözüm sürecinin gerekliliğini aktaracak.

PAZAR GÜNÜ START VERİLİYOR

AK Parti İstanbul milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu önümüzdeki pazar gününden itibaren start alacaklarını açıkladı. Habertürk'e konuşan Kuzu:

"AK Parti başkanlık sistemini anlatmak için il il dolaşacak. 80 ilde iki ay dolaşıp sistemi anlatacağız. Ekip halinde inşallah pazar günü başlıyoruz. Ben İzmir'e gideceğim. İlgili arkadaşlar başka illere gidilecek. 1-2 ay içerisinde tüm illeri bitireceğiz. Muhalefet kabul ederse yarı başkanlık da olur." dedi


'MUHALEFETİ SIKIŞTIRIN DİYORUM'

Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Kuzu, anayasa çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. "Yeni anayasayla ilgili acelimiz var. Kamuoyuna çağrı yapıyorum, muhalefeti sıkıştırın diyorum" şeklinde konuşan Kuzu, "AK Parti Başkanlık sistemine vereceği destek karşısında herhangi bir talepte bulunuldu mu?" sorusuna şu karşılığı verdi:Gazetevatan

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2013, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153