banner171

Bağiş;''Süleyman Soylu'yu severim..

AB Bakanı Bağış, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağına ilişkin soruları yanıtladı.

Bağiş;''Süleyman Soylu'yu severim..

Ben dolmuşa gelmem

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, katıldığı bir televizyon programında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olup olmayacağına yönelik iddiaları değerlendiren Bağış, AK Parti'nin ve genel başkanının verdiği görevi elinden gelen en iyi şekilde yapmaya çalışacağını söyledi. 
''Genel Başkanım bana Kurtalan'da görev verirse yapmaya hazırım. Avrupa'da görev verirse yine yapmaya hazırım'' diyen Bağış, şunları söyledi:
''Ben dolmuşa gelmem. Seçildiği günden itibaren Kadir Topbaş'ın arkasında durmuş ona destek vermiş biri olarak bunu söylüyorum. Kadir Bey görevinin başındadır. İstanbul sahipsiz değildir. Ben de işsiz güçsüz başı boş biri değilim. Ben de Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olan AB ve reform sürecinin sorumlusu olarak kabinede görev yapmaktayım.''   

Artık PKK ile aralarına bir duvar çeksinler
''BDP, bu ülkenin Kürt vatandaşlarını temsil ettiğini iddia ediyor ama aslen bu doğru değil'' diyen Bağış, ''Demirtaş'ın açıklamaları bize yetmiyor. Artık PKK ile aralarına bir duvar çeksinler. MHP'nin, CHP'nin, AK Parti'nin Güneydoğulu, Kürt kökenli sayısı BDP'den daha fazladır'' dedi.
Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuşun AK Parti'ye katılacağı konusunu da değerlendiren Bağış, ''Süleyman Soylu'yu severim. Daha önceden de takip ediyordum. Temiz bir insan. Hem Süleyman Soylu hem Numan Kurtulmuş'un partimize önemli katkıları olacağını düşünüyorum. Süleyman Soylu'nun Başbakanımızla yaptığı görüşmesinden sonra 'AK Parti'nin ve milletimizin emrindeyim' dedi. Bu beni çok duygulandırdı. Söylemi mütevazi bir söylem. Milletin desteğinin arkasına almış bir AK Parti'ye yakışacak bir siyasetçi olduğunu gösterdi. Hayırlı olsun, 'hoş geldin' diyorum. Numan Kurtulmuş da 'hayırlı olsun' diyorum'' ifadesinde bulundu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153