banner171

Başbakan Erdoğan Belediye Hizmet Binası’nı Açtı

Sultangazi Belediye Hizmet Binası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, görkemli bir törenle açıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Sultangazi’de yaşanan büyük değişime dikkat çekerek, “Bugün açılışını yaptığımız Belediye Hizmet Binası muhteşem eser olarak ortada duruyor. Bu eserin sizlere kazandırılmasında emeği geçen başta Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay olmak üzere herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Başbakan Erdoğan Belediye Hizmet Binası’nı Açtı
 Sultangazi Belediyesi tarafından kendi öz kaynaklarıyla Uğur Mumcu Mahallesi’nde yapımını  tamamladığı Belediye Hizmet Binası; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla,  görkemli bir törenle hizmete açıldı.
 

Belediye Hizmet Binası’nın açılış törenine Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, milletvekilleri Egemen Bağış, Harun Karaca, Ahmet Haldun Ertürk, Hüseyin Bürge ve Prof. Dr. Cevdet Erdöl,  İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu İlçe Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım ile ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Açılış töreninde halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün açılışını yaptığımız Belediye Hizmet Binası muhteşem eser olarak ortada duruyor. Bu eserin sizlere kazandırılmasında emeği geçen başta Sultangazi Belediye Başkanı olmak üzere herkesi tebrik ediyorum” dedi.


Sultangazi’nin 30 Mart yerel seçimlerinde büyük bir başarı aldığına dikkatleri çeken Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:


“30 Mart’ta bizlere; plan, proje ve hizmet üreten belediyelere oy verdiniz. 30 Mart bizim yaptığımız hizmet, eser, plan ve proje siyasetinin millet olarak teyit edildiği tarihtir. Yüzde 58.5 oy oranıyla Sultangazi’de rekor kırdınız; hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum. Seçimler öncesinde de hizmetlerimizi yavaşlatmadık; seçimler sonrasında da büyük bir şevkle çalışmayı sürdürüyoruz. ”


Başbakan Erdoğan konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 31 Mayıs Sigarayı Bırakma gününe de değinen Başbakan Erdoğan,  “Sigaraya son noktayı koyalım. Sağlıklı bir toplum için bu adımı atıyoruz. Sigarayla ilgili yeni düzenlemeler yapacağız” dedi.


Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise yaptığı konuşmada, 5 yılda yapılan hizmetleri anlattı. Sultangazi’nin her köşesinde hizmetlerin yükseldiğine vurgu yapan Başkan Altunay, şunları söyledi:


“500 bin nüfusuyla Sultangazi’de her şeye hasret konumdaydık. 5 yılda 14 kamu binasının yapılmasını sağladık. 95 olan park sayısını 230’a çıkardık. 12 olan Aile Sağlığı Merkezi sayısı 27’ye  ulaştırdık. 27 yeni okulu ilçemize kazandırdık. Yeşil alan miktarını 0.2 metrekareden 25 kat arttırarak 5 metrekareye ulaştırdık.”


İlçeye kent ormanları kazandırdıklarını kaydeden Başkan Altunay, “Mimar Sinan ve Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanlarımızı 2013 yılında 2. 5 milyon vatandaşımız geldi. Orman Bakanlığıyla anlaşarak 1500 dönüm yeni orman alanını daha ilçeye kazandırıp; yılda 5 milyon insanımızı ağırlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve protokol üyeleri, Belediye Hizmet Binası’da incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153