banner171

Başbakan’dan BDP’lileri Şaşırtan Teşekkür!

Başbakan Erdoğan, resepsiyonda karşılaştığı BDP’li Hasip Kaplan’a “Açıklamanız için teşekkür ediyorum” dedi ve devam etti:

Başbakan’dan BDP’lileri Şaşırtan Teşekkür!
 Başbakan Erdoğan, resepsiyonda karşılaştığı BDP’li Hasip Kaplan’a “Açıklamanız için teşekkür ediyorum” dedi ve devam etti: “Hasip Bey gayet dengeli bir açıklama yaptı. Eleştiriler de var ama övgüler de var. Bardağın sadece boş tarafını görmeyip dolu bölümünü de görmek önemli”

Meclis Başkanı’nın yeni yasama yılının başladığı akşam verdiği ve geleneksel hale gelen dünkü resepsiyon, geçmiştekilerden daha kalabalıktı...

Resepsiyonun dikkat çeken fotoğrafı, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanı’nın eşleriyle birlikte kameralara verdiği poz olurken, ilgi çeken sohbet ise Başbakan Erdoğan ile BDP’li vekiller arasında yaşandı. Salona girişinde, resepsiyona eşsiz katılan Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel’le bir süre sohbet eden Erdoğan, eşinin rahatsızlığı dolayısıyla “geçmiş olsun” dileklerini de iletti.

BDP’li Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık’la paket sohbeti

Salonda dolaşıp konuklarla sohbet eden Başbakan bir süre sonra BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kalan ve Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın olduğu noktaya geldi. Erdoğan, Kaplan’la tokalaşırken, “Hasip Bey, açıklamanız için size teşekkür ediyorum” dedi. Başbakan’ın teşekkürü karşısında kısa bir an tereddüt yaşayan Kaplan, “Paketle ilgili söylüyorsunuz herhalde” dedi. Sakık’a dönen Erdoğan, “Hasip Bey gayet makul, dengeli bir açıklama yaptı” dedi. Sakık ise, Başbakan’a açıkladığı demokratikleşme paketinde destekledikleri bölümler olduğunu, ancak eleştirileri de bulunduğunu belirtti. Erdoğan bu sözler üzerine, “Dengeli derken onu kastediyorum zaten. Eleştiriler var ama övgüler de var. Bardağın sadece boş tarafını görmeyip, dolu bölümünü de görmek önemli. Benim istediğim de bu işte. Hep söylüyorum, marifet iltifata tabiidir” dedi. Hasip Kalan da, “Bardağın sadece yüzde 10’u bile dolu olsa, bunu söyleyip, hakkını teslim etmemiz gerekir. Aksi halde kalan yüzde 90’nını anlatamayız” dedi. Sırrı Sakık, Başbakan’ın, “reformlar devam edecek” sözlerine gönderme yaparak, “Bundan sonrası için de toplumun beklentileri var. İnanın bölge, açıklamanızı nefesini tutarak takip etti. Bundan sonrası için de beklentilerimiz var, özellikle Terörle Mücadele Yasası ve TCK konusunda” dedi. Başbakan Erdoğan, Sakık’ın bu sözlerine, “Hayırlısı” demekle yetindi ve BDP’li vekillerin yanından ayrıldı.

“Böyle cumhurbaşkanı yüzyılda bir gelir...”

Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, pakette yer alan düzenlemelerden kılık kıyafet konusunun kısa sürede uygulamaya geçirileceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, resepsiyonda yine bu yöndeki sorularla karşılaştı. Ancak Arınç, “Kamuda türban düzenlemesi ne zaman yapılacak?” sorusuna bu kez İngilizce yanıt verdi: As soon as possible (mümkün olduğu kadar çabuk). 

Cumhurbaşkanı Gül’ün son bölümündeki ifadeleri nedeniyle “duygusal” ve “veda” olarak yorumlanan konuşmasını nasıl bulduğunu sorduğum Arınç, “Gayet güzel, olumlu bir konuşma. Her zaman söylediğimiz gibi başımızın üzerinde yeri var. Böyle Cumhurbaşkanı yüzyılda bir gelir” dedi. Cumhurbaşkanı Gül’ün “hizmete devam” sözleri için ise Başbakan Yardımcısı, “Hizmete her şekilde her yerde devam edilmesi mümkündür. Bizim üç dönem sınırlamamız var. Sayın Cumhurbaşkanı için öyle bir sınırlama da yok“ değerlendirmesi yaptı. 

Resepsiyonda sohbet imkanı bulduğum AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a “demokratikleşme paketinde yer alan inanç hürriyetinin kullanılmasını engellemeye yönelik ceza düzenlemesi” hakkında ortaya atılan iddialar ve yorumları sordum.

‘Kimse inanç özgürlüğü diye dayatmada bulunamaz...’

“Mesai saatlerinde namaza gitmek isteyen memur ya da öğrenciye izin vermeyen yönetici, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin derse türbanla girmesine engel olan idareciler hapse mi girecek” gibi sorular sorulduğu ilettiğim Mahir Ünal, “Bunlar nereden çıkıyor, olur mu öyle şey... Hiç kimse inanç özgürlüğü çerçevesinde içinde bulunduğu, yer aldığı kurumun yönetmeliklerine ve iç işleyişine dayatmada bulunamaz. Bizim yaptığımız düzenleme zaten bunu kurumların iç işleyişlerine ve yönetmeliklerine uygun hale getirmektir” dedi.

FİRST LADYLER SİYAHI TERCİH ETTİ

Van depremi nedeniyle iki yıldır yapılmayan yeni yasama yılı açılış resepsiyonu TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in evsahipliğinde Meclis’te yapıldı. Resepsiyona “first ladyler” damga vurdu. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan resepsiyona eşleriyle birlikte katılırken, Hayrünnisa Gül ve Emine Erdoğan’ın samimiyeti dikkat çekti. Siyah renkli giysileri tercih eden first ladyler salonda kol kola tur atarken, Gül ve Erdoğan çifti, Çiçek çifti ile birlikte gazetecilerin isteği üzerine fotomuhabirleri ve kameramanlara el sallayarak poz verdi. Gül ve Erdoğan çifti yaklaşık 15 dakika kaldıktan sonra resepsiyondan eş zamanlı olarak ayrıldı. Başbakan Erdoğan, Gül’ü aracına kadar uğurladı.




Vatan 

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153