banner171

Cenazede bir tek onlar yoktu

Dün vefat eden Şerafettin Elçi'nin cenaze törenine bir çok isim katıldı. Bu isimler arasında Başbakan Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu da vardı. Ancak bir eksik gözlerden kaçmadı.

Cenazede bir tek onlar yoktu
 Kanser tedavisi görürken yaşamını yitiren Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Şerafettin Elçi için tören düzenlendi. Elçi'nin cenazesine MHP'liler katılmadı.
Dün vefat eden Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı, Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi için TBMM'de tören düzenlendi. İktidar partisi, BDP ve CHP'liler törene tam kadro katılırken MHP'den hiç kimsenin gelmemesi gözlerden kaçmadı.

HERKES ORADA BİR MHP YOK

Şerafettin Elçi için Meclis'te tören düzenlendi. Tören Elçi'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra siyasetçiler katıldı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ ile bakanlar, eski ve yeni milletvekilleri, Meclis bürokratları cenazede olan isimlerden bazılarıydı.

Elçi'nin cenazesi yarın Şırnak'ın Cizre ilçesinde Seyit Camisi'nde kılınacak öğlen namazının ardından Cizre mezarlığında toprağa verilecek.
ŞERAFFETTİN ELÇİ KİMDİR?

Şerafettin Elçi, 14 Mart 1938 tarihinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Cizre'de, liseyi Mardin'de okuyan Elçi, yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladıktan sonra Diyarbakır'da avukatlık stajı yaptı.

Cizre'de bir süre avukatlık yapan Elçi, 12 Mart döneminde Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi sanıkları arasında Diyarbakır Askeri Mahkemesi'nde yargılandı ve 8 ay kadar askeri cezaevinde tutuklu kaldı. Elçi, 1977 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Mardin milletvekili olarak parlamentoya girdi. Şerafettin Elçi, 1978-1979 yılları arasında Bayındırlık Bakanı olarak görev yaptı.

12 Eylül darbesinden sonra tutuklanan Elçi, Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi ve Yüce Divan'da yargılanarak çeşitli cezalara çarptırıldı. 1992'de Kürt Hak ve Özgürlükler Vakfı'nın kurulmasına öncülük eden Elçi, vakfın kurucu başkanlığını yürüttü.

Vakıf, 1995'te Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı olarak tescil edildi. Elçi, 1994'te de bir grup arkadaşıyla Kürt Demokratik Platformu'nun kuruluşunda rol oynadı, bu platformun sözcülüğünü yaptı.Kürt Demokratik Platformu, 3 Ocak 1997'de kurulan Demokratik Kitle Partisi'nin oluşum faaliyetlerini yürüttü. Şerafettin Elçi, daha sonra Demokratik Kitle Partisi'nin Genel Başkanlığı'na getirildi.

Demokratik Kitle Partisi, 26 Şubat 1999'da Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Elçi, daha sonra 19 Aralık 2006'da kurulan Katılımcı Demokrasi Partisi'nin Genel Başkanı oldu. 12 Haziran 2011 seçimlerinde Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen Şerafettin Elçi, evli ve 7 çocuk babasıydı.

Kürt siyasetinin "barış Elçi"si olarak nitelenen Şerafettin Elçi için sosyal medyada siyasetin önemli isimleri başsağlığı mesajları yayınlıyorlar. Onlardan bazıları şöyle; 





( Yazete )

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2012, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153