banner171

CHP'de kriz: Yönetim kayyuma devredildi

TRThaber.com, mahkemenin CHP Diyarbakır yönetiminin kayyuma devredilmesine karar verdiğini duyurdu.

CHP'de kriz: Yönetim kayyuma devredildi
Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır yönetimi, zamanında kongreye gidilmediği gerekçesiyle mahkeme tarafından kayyuma devredildi.
Diyarbakır 2'nci Sulh ve Ceza Mahkemesi, parti yönteminin siyasi partiler yasasına ve tüzüğe aykırı davrandığına hükmetti.
Eski yönetim il kongresinin zamanında yapılmadığı gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu.
CHP eski Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'in avukatı Anık: ''Kayyum 1 ay içerisinde partiyi eski delegelerle kongreye götürecek''
CHP Diyarbakır il yönetimi 2. Sulh Hukuk Mahkemesi kararı ile kayyuma devredildiği bildirildi.
CHP eski il başkanı Muzaffer Değer'in avukatı Siraç Anık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP eski İl Başkanı Değer'in şikayetiyle 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldığını, bunun taraflara tebliğ edildiğini söyledi.
Yeni yönetimin 45 günlük süre içerisinde kongreye gitmediğine dair İl Seçim Kurulu'ndan yazı aldıklarını ve bunları mahkemeye sunduklarını kaydeden Anık, bu nedenle kayyum tayin etme zorunluluğunun doğduğunu, mahkemenin bu yönde karar verdiğini bildirdi.
''Kayyumlar 1 ay içerisinde eski delegelerle partiyi kongreye götürecek. Bugün icra kanalıyla yetkili kılındı'' diyen Anık, Mehmet Beşir İpekçi, Mehmet Öğüt ve Devrim Budak'ın kayyum olarak atandığını aktardı.
Belirlenen süre içerisinde kongre yapılmadığı için kayyum seçildiğini aktaran Anık, kayyumun görevinin partiyi kongreye götürmek olduğunu, kongreden sonra kim seçilirse kayyumun görevi ona devredeceğini belirtti.
Kayyum seçilen Mehmet Beşir İpekçi, CHP eski Sur ilçe başkanı olduğunu, bugün mahkeme kararıyla kayyum olarak atandığını söyledi.
CHP İl Başkanı Muzaffer Sayın da, mahkemenin aldığı karardan bilgisinin bulunmadığını anlatarak, ''Ben de adliyeye gidiyorum. Henüz bir bilgim yok. Bana tebliğ edilmiş bir şey yok. Kararı gördükten sonra gerekli açıklamayı yapacağım'' diye konuştu.

//haber.rotahaber.com/chpde-kriz-yonetim-kayyuma-devredildi/246219

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153