banner171

CHP'li Başkanlar Kılıçdaroğlu'nun yüzüne söyledil

CHP'de il başkanları da 30 Mart sonuçlarına dönük eleştirilerini Kılıçdaroğlu'nun yüzüne söyledi. Aday belirleme sürecinde kendilerinden bile görüş alınmadığını belirten il başkanları yenilginin nedenlerini sıraladı.

CHP'li Başkanlar Kılıçdaroğlu'nun yüzüne söyledil
 30 Mart yerel seçim sonuçlarının yarattığı hayal kırıklığının ardından sonuçlara ilişkin sorgulama sürecini sürdüren CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün partisinin 81 il başkanıyla Genel Merkez'de yaklaşık 12 saat süren toplantı yaptı. İki bölümlü toplantının ilk bölümünde Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran mali durum, Bülent Tezcan ise cumhurbaşkanlığı seçim takvimi ve yurtdışı seçmen sayıları konularında sunum yaptı.


BAŞ BAŞA TOPLANTI
Toplantının ikinci bölümünde ise Kılıçdaroğlu'nun talebiyle il başkanlarının görüş, eleştiri ve tespitlerini daha rahat yapabilmeleri için tüm genel başkan yardımcıları dışarı çıktı ve Kılıçdaroğlu'la il başkanları baş başa kaldı. Toplantıya eski Genel Başkan Deniz Baykal'lı dönemde uzun yıllar uygulanan "Güçlü Genel Sekreterlik" modeline geri dönülmesi talebi damgasını vurdu. İl Başkanları 17 genel başkan yardımcılı sistemin bürokrasiye yol açtığını savunurken eski modele dönülmesini istedi. Kılıçdaroğlu başkanların bu isteğini notlarına aldı. CHP il başkanları 30 Mart eleştirilerini de Kılıçdaroğlu'nun yüzüne söyledi.


30 MART'TA ŞU HATALAR YAPILDI
İl başkanları eleştirilerini şöyle sıraldı:
- Aday belirleme sürecinde bazı il başkanlarının görüşü dahi alınmamıştır.
- Seçim bütçeleri dengesiz dağıtıldı ve yetersiz kaldı.
- Sandıklardan çıkan oyların genel merkeze iletileceği sistem olan "Sandık Takip Sistemi" sağlıklı bir şekilde çalışmamıştır.


- Beşli değerlendirme komisyonu genel çerçevede tüm iyi niyetine rağmen başarısız olmuştur.
- Çünkü aday belirlemede ciddi hatalar, ciddi tercih yanlışlıkları yapılmıştır. Bu çerçevede kazanılması mümkün olan önemli yerler kaybedilmiştir.
Kaynak: Akşam

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153