banner171

Cumhurbaşkanı Gül: Her türlü mücadele meşruiyetimiz var

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin uzun süredir terörle mücadele ettiğini ve devletin bütün kurumlarının bu konuda çok kararlı olduğunu belirterek, ''Şiddete silaha ve teröre kim hangi gerekçeyle başvurursa vursun, muhakkak ki bu karşılıksız kalmayacaktır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül: Her türlü mücadele meşruiyetimiz var

Günü birlik ziyaret için karayoluyla Ankara'dan Çankırı'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

''Suriye ile savaş söz konusu değildir'' 

Cumhurbaşkanı Gül, ''Maalesef Suriye'de iç savaş devam etmektedir. Acımasızca her gün yüzlerce insan katledilmektedir. Bu ülkede çeşitli kimyasal silahlar olduğu bilinmektedir. Türkiye'nin herhangi bir şekilde Suriye ile savaşa girmesi, böyle bir niyeti söz konusu değildir'' dedi.

Gül, Suriye'de esir tutulan gazeteciler Cüneyt Ünal ve Bashar Kadumi'nin kurtarılmasına ilişkin, hem Türkiye'nin hem de başka ülkelerin gayret gösterdiğini belirterek,

''Bu konu çok fazla dillendirilince siyasi mesele haline geliyor. Siyasi bir mesele haline gelince de kurtarmak zorlaşıyor. Belki aleni konuşmuyoruz bu konuyu, ama haber toplamaktan öteye bir görevi olmayan gazetecilerin kurtarılması için de büyük bir çaba gösterildiğini ifade etmek isterim'' diye konuştu. 

''Bitirilmesi çağrısında bulunuyorum'' 

Gül, açlık grevlerine ilişkin de ''Yanlış mücadele metotları hiçbir zaman problemlerin çözümüne yardımcı olmaz. Bu bakımdan bu eylemlerden herkesin vazgeçmesi çağrısında bulunuyorum'' şeklinde konuştu.

  Gül, şunları kaydetti:

         ''Bunların hepsi geçici olacaktır ve Türkiye hiçbir taviz vermeden terörle mücadelesine kararlı bir şekilde devam edecektir. Şüphesiz ki Türkiye her şeyin konuşulabildiği bir ülkedir. Bu çok önemli. Herkes düşüncesini, fikrini, en aykırı görüşünü bile Türkiye'de ifade edebilir. Bunların ifade edilebildiği, her şeyin konuşulabildiği bir ülkede silaha, şiddete ve teröre başvurmak asla affedilmez. Onun için güvenlik güçlerimiz bu uzun mücadele içerisinde elde ettikleri tecrübelerle yöntemlerini tekrar tekrar gözden geçiriyorlar, silahlı kuvvetlerimiz kendilerini terörle mücadele konusunda yeniden yapılandırıyor. Bunu bir süredir sizler de takip ediyorsunuzdur. O bakımdan bu mücadele maalesef devam etmektedir. Teröristler silaha şiddete başvurduğu süre içerisinde de hiçbir şekilde taviz verilmeyecektir.

         Tekrar söylüyorum. Türkiye her şeyin konuşulabildiği bir ülkedir. Şüphesiz ki çeşitli sorunlarımız vardır. Bu sorunları konuşarak tartışarak karşılıklı bir birimizi ikna ederek çözmenin de yolları daima mevcuttur.''

         -''Her türlü mücadele meşruiyetimiz vardır''









Zaman 

         

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2012, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153