banner171

Davutoğlu: Saldırıyı gerçekleştiren YPG mensubu

Davutoğlu: Saldırıyı gerçekleştiren YPG mensubu

Davutoğlu: Saldırıyı gerçekleştiren YPG mensubu
 

Başbakan Davutoğlu Ankara'daki saldırının YPG mensubu tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün Ankara'da meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamada bulunuyor.

Davutoğlu'nun açıklamasından satırbaşları:

Bu eylemler son dönemlerde Türkiye'nin etrafındaki kriz bölgeleri arttıkça kontrol edilemeyen gruplar oldukça etkisini daha fazla gösterebilmektedir. Ankara ve İstanbul'da olan terör saldırısı ve dün yüreğimizi yakan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu vesileyle Genelkurmay Başkanlığı'mıza bugün bir ziyaret gerçekleştirdik.

HER TÜRLÜ KAPASİTEYE SAHİBİZ

TSK, Türkiye'ye dönük her türlü tehdidi bertaraf etmek için her türlü kapasiteye sahiptir. Dün yapılan saldırı hem aziz milletimize hem de silahlı kuvvetlerimize yönelik olmuştur. Bu saldırı sonrasında dün Cumhurbaşkanımızla olayı değerlendirdik, gece boyu istihbarat bilgilerini topladık. Biraz önce Genelkurmay başkanımızla da değerlendirme yaptık. Şuanda terör olayının failleri aydınlanmıştır.

SALDIRIYI SALİH NECCER İSİMLİ SURİYELİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Saldırı PKK'lılarla ve Suriye'den sızan YPG'li kişi tarafından gerçekleştirildi. Saldırıyı Salih Neccer isimli Suriye doğumlu bir terörist gerçekleştirmiştir. YPG üyesinin bölücü terör örgütünün desteğiyle organize suç işlediği kesindir. Saldırı ile ilgili 9 kişi gözaltına alındı.

OMUZ OMUZA VERMELİYİZ

Terör karşısında kaynağı ne olursa olsun omuz omuza vermeliyiz. TBMM kendisine verilen görevi yerine getirmiştir ve çalışmalarına devam etmiştir. Bu çalışmanın devamını sağlayan siyasi partilere de teşekkür ediyorum. TBMM bu şekilde faaliyetini sürdürürken bir partinin tavrını ortaya koyamamasını kınıyorum. 

Hala YPG'yi terör örgütü olarak görmeyen ülkelere sesleniyorum PKK ve YPG birlikte hareket edip bu ülkenin halkına saldırmaktadır. Dünkü saldırı bunun açık bir örneğidir. Elimizdeki verilerde saldırının YPG tarafından işlendiğini açık bir şekilde göstermektedir. YPG terör örgütü değildir diyenlere bu belgeleri göndereceğiz. Bu terör örgütü DAEŞ'e karşı işimize yarıyor bu örgütü kullanalım demek doğru bir tutum değildir. Nasıl El Kaide masaya oturamazsa nasıl DAEŞ masaya oturamazsa YPG'de bir terör örgütüdür ve bu örgütle masaya oturulamaz. YPG'nin Türkiye'nin düşmanı olduğu bir kez daha ortaya konuldu. Türkiye'ye düşman bir örgütü dost olarak görenler de Türkiye'nin dostluğunu kaybedecektir.

- Saldırıyı gerçekleştiren terörist ne zaman giriş yaptı? Kaç sivil ve kaç asker öldü?

"Şu anda saldırının nasıl gerçekleştiğine dair bilgileri mahfuz tutuyoruz. 9 kişi gözaltına alındı. Yeni gözaltılar da oldu. Şehitlerimizin tek tek isimleri Genelkurmay ve İçişleri Bakanlığınca bilgilendirilecek.

Dün saat 09:30 itibariyle Haftanin civarında bölücü terör örgütüne yönelik kapsamlı bir operasyon yapılmıştır. Önemli terör örgütü ele başlarının da olduğu bir gruba yönelik düzenlenen operasyondur. Azez'e top atışları devam edecek. Sınırımıza yönelik kim tehdit unsuru oluşturursa karşılık verilecektir.

Dünkü saldırının müsebbibi YPG ve PKK'dır. Her şartta bunlara yönelik gerekli tedbirler alınacaktır. Saldırının karşılığının nerede, ne zaman ve ne denli etkin şekilde yapılacağı bizde mahfuzdur. En doğru ve en kararlı şekilde karşılık verilecektir. Ölenlerin 27'si TSK mensubu, 1'i sivil memurdur.

Bu terör örgütleri tam da Türkiye'de etnik bir karşılaşma olmasını istiyorlar. Bir olalım ve provokasyonlara gelmeyelim. Herkesin birbirine sarılması gereken bir dönemdeyiz. YPG Suriye rejiminin bir piyonudur. Suriye rejimine karşı her türlü tedbir alma hakkı bizde mahfuzdur. 


Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153