banner171

Kongre zirveye dönüştü

Başbakan Erdoğan, AK Parti kongresinin tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir zirveye dönüştüğünü söyledi, CHP ve MHP'yi eleştirdi.

Kongre zirveye dönüştü

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nın ilk grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoruyu eleştirerek, ''Gensoruyu da maalesef sulandırdınız, rezil ettiniz. Sizin gensoruyla filan alacağınız bir netice olmadığını bile bile bu yollara tevessül etmeniz, TBMM'nin onuruyla oynamaktır '' şeklinde konuştu.

Terörün çözümünün önündeki engellerden biri

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na terör konusunda yaptığı açık çağrıyı anımsatarak, ''Biz bu çağrımızda samimiyiz. Bu çağrının içinde en küçük bir riya, en küçük bir siyasi hesap yok. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil üzümü yemek'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''Anamuhalefet partisi, bugüne kadar izlediği politikayla, ortaya koyduğu tavırla  terör sorununun çözümünün önündeki engellerden biri haline dönüştüğü intibahını vermiştir'' diye konuştu.

Önümüzde 3 önemli dönüm noktası

Erdoğan, artık önlerinde 3 önemli dönüm noktası bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin  mahalli idareler seçimi, ikincisinin 2014'ün Ağustos ayı sonunda yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi, üçüncüsünün de 2015 milletvekili genel seçimi olduğunu söyledi. Erdoğan, ''Türkiye,  önümüzdeki 3 yılda 3 seçim yaşayacaktır. Ama kesinlikle bizler bir seçim siyasetine, popülizme tevessül etmeyecek, belirlediği hedeflere ulaşmak için aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Kongre zirveye dönüştü

Erdoğan, pazar günü gerçekleştirilen AK Parti Kongresi'nin sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir zirveye dönüştüğünü belirterek, ''Türk siyasi tarihinde yurt dışından bu kadar ilgi gören, bu kadar çok misafir ağırlayan, bölge ülkeleri tarafından bu kadar büyük bir dikkatle izlenen pek az kongre yaşanmıştır'' dedi. 

O gazeteleri çağırmaya mecbur muyuz?

Erdoğan, CHP ve MHP'nin, AK Parti kongresine katılmama konusunda öne sürdükleri bahanelerin dahi tek başına nasıl bir tahammülsüzlük içinde olduklarını gösterdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
''Birinin bahanesi şu: Güya bazı gazetelerin kongreye davet edilmemesi. Bu bizim sorumluluğumuz; mecbur muyum? Her gün, her türlü hakareti yapacaksın, yalan yanlış her türlü her şeyi yazacaksın, söyleyeceksin ve buna rağmen biz yine davet edeceğiz. Yok böyle 25 kuruşa simit ya. Neymiş; 'basına, medyaya engel konulmazmış.' Doğru konulmaz. Biz zaten koymuyoruz, öyle bir derdimiz yok. Ama O medya bize saygısızlık ettiği zaman, bize yalan yanlış her gün küfür yağdırdığı zaman, ona haddine bildirmek de bizim cevabımızdır. O gün salonda olan, yazılı ve görsel medyada bize saldıranlar yok mu? Yine var. Sayın Kılıçdaroğlu, sen İstanbul'da belediye başkanı adayı iken, yaptığın basın toplantılarına bazı gazeteleri çağırmadığını niye unutuyorsun? Sen bir defa dürüst ol.''

Kuzu kuzu gelirsin, orada oturursun

Başbakan Erdoğan, MHP'nin kongreye katılmama bahanesinin ise kongreye çağrılan bir misafir olduğunu belirtti. 
''Biz onları kongremizi organize etmeleri için, kimleri çağırıp kimleri çağırmayacağımızı belirmeleri için davet etmedik ki. Kimleri çağırıp çağırmayacağımızı MHP'ye mi soracağız?'' diyen Erdoğan, Anadolu'da, ''misafir evsahibinin kuzusudur'' sözü olduğunu kaydetti. Erdoğan, ''Seni evsahibi davet ediyor, sen de kuzu kuzu gelirsin, orada oturursun. Ne ikram edilirse yersin, içersin; teşekkür eder, ayrılırsın. Ama bunlarda Anadolu kültürü de yok'' dedi.

Köşe yazarlarına yanıt

Bazı köşe yazarlarının ''Bu kongreden bir şey çıkmadı'' dediğini anlatan Erdoğan, ''Daha ne çıkacaktı? Merkez Karar Yönetim Kurulu'na bakıyorsunuz, bütün başarılarına rağmen yüzde 30'a yakın hücre değişimi oldu. 'Omurgası korunacak ama hücreler değişecek' demiştik.'' şeklinde konuştu.DHA


Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2012, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153