banner171

Mahkeme sivil olmasaydı darbenin üstü kapatılırdı

Balyoz kararında da dönüm noktasının 2010 referandumu olduğunu belirten Soylu “Bu Türkiye’yi dönüştürdü” dedi.

Mahkeme sivil olmasaydı darbenin üstü kapatılırdı


AK PARTİ’YE katılan Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, 2010’daki 12 Eylül Referandumu’nun Türkiye’yi dönüştürdüğünü belirterek “Eğer, referandumda askeri mahkemelere ilişkin düzenleme olmasa idi, biz eski çok çetin paşalardan darbe itiraflarını duymazdık. 60’lardaki 9 subay olayında olduğu gibi bu olay üstü kapatılabilme şansına sahip olabilirdi” dedi. 

“Yassıada ile bugün insanların milletvekili seçilebildiği Silivri’yi bir tutuyorlar ya içime hançer saplanıyor” diyen Soylu, şunları söyledi: “Özellikle tek parti dönemi ve 60 Darbesi’nden sonra, çok ciddi bir asi düzen ile karşı karşıya kaldık. Bu asi düzen, sadece siyaset hayatına değil millet ve birey hayatına da acımasız şeklinde müdahale etmiştir. Bunun Türkiye’de rövanşist olmaması mümkün değil. Ötekileştirilenin bir şekilde hınç almaya çalışmaması mümkün değil. Ama ilk kez Türkiye’de AK Parti’nin stratejisi ile rövanş siyasallaşmadı. Derin bir hınca dönmedi.”

Askerden demokrasi savunuculuğu, rejime sahiplenme beklenmemesi gerektiğini anlatan Soylu “TSK’yı da yıpratmayalım. Bu davalar onlara da tüm Türkiye’ye de ders oldu. TSK mensupları da geçmişteki darbeler ve girişimlerinden de mağdur oldu” dedi. Numan Kurtulmuş’un da AK Parti’ye katılımını değerlendiren Süleyman Soylu, “AK Parti’nin şöyle bir zorluğu var, hem geleceği şekillendirecek hem de geçmişi tamir edecek” diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2013, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153