banner171

Obama'ya taktiği Başbakan Erdoğan verdi

Obama'nın zaferinde en büyük etken sağlık reformu oldu. Sağlık reformunu Obama'ya öneren ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dı.

Obama'ya taktiği Başbakan Erdoğan verdi
 Amerikan seçimlerinin kaderini sağlık reformu değiştirdi. Konuşan tüm siyasi analistler Obama'nın sosyal devleti özellikle de sağlık sistemini ayağa kaldırdığını söylüyor. Obama'nın seçim konuşmasındaki lösemili çocuk detayı da sağlık sisteminin başarısının göstergesiydi.
İşte Obama'nın sağlık reformuyla ilgili sözleri...

"Kasırgada kendilerini ABD halkına adayanlar gördüm. Bir baba 8 yaşındaki kızının hastalığını anlattı bana, varını yokunu bu kızına harcamış. Sağlık reformumuzla bu harcamalarının azaldığı söyledi. O kız ve babayla tanıştım. O küçük kızın bizim kızımız olacağını düşündük. O kız da geleceği herkes gibi hakediyordu"

Obama 8 yaşındaki lösemili çocuğun sağlık masraflarının tamamının artık devlet tarafından karşılandığını açıklarken duyduğu gurur açıkça yüzünden okunuyordu..

Aslında bu detay çok önemli.. Çünkü sağlık reformu fikrini ABD Başkanı Barack Obama'ya veren bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dı..

Erdoğan bunu, 6 Ekim tarihinde Medipol hastaneler kompleksi açılışında bakın nasıl açıklamıştı:

'Sultanahmet Camii'nde Cuma Namazı kıldık arka tarafta yoğun bir turist grubu. Görünce el salladılar yanlarına yaklaştılar.Amerikalı olduklarını öğendim. Bana dediler ki bu sağlık reformunu nasıl yaptınız? Bu arada ABD seyahatim var bunu da öğrenmişler. Amerikaya gideceksiniz bunu Obama'ya anlatın dediler. Gittim sayın Obama'ya da anlattım. Zor oldu ama Amerika'da senatodan da bu reform geçti.' dedi.

Başbakan Erdoğan bu konuşmayı bir ay önce yaptı..

Obama bir ay sonra seçimden zaferle çıktı.. 
Kaynak: Medyafaresi

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2012, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153