banner171

Sarıgül aday olmadan Tekin cepheye yerleşti

Tuzla’da parti katılım töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kurban Bayramı’ndan sonra İstanbul için aday adaylığını açıklayacağını söyledi

Sarıgül aday olmadan Tekin cepheye yerleşti
 Tekin konuşmasında, Sarıgül’e göndermelerde bulunarak “İstanbul ‘çare’siz değildir. İstanbul sahipsiz değildir. Çare halkın kendisidir” ifadelerini kullandı.
SERAP BELOVACIKLI

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e hem parti tabanından hem de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için çağrı yapılırken, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin aday adaylığını Kurban Bayramı’ndan sonra açıklayacağını söyledi. Tekin AKŞAM’a yaptığı açıklamada, “Benim dışımda iki tane daha aday adayımız var. Birlikte çalışacağız” dedi. 

HERKESE KAPIMIZ AÇIK 

Parti katılım töreninde Tuzla’dapartililere rozet takan Tekin konuşmasında Sarıgül’e şu sözlerle göndermede bulundu: “90 yıllık tarihimizi var eden ana unsurun ‘ilkelerimiz’ olduğunu bilen, kendisini partimizin kurumsal kimliğinin üstünde görmeyen, ‘CHP’den ne alabilirim’ diyen değil, ‘CHP’ye ne verebilirim’ diyen herkese kapımız açıktır.” 

İSTANBUL ‘ÇARE’SİZ DEĞİLDİR 

Tekin, ‘Çare Sarıgül’ kampanyasına da atıf yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu unutulmasın ki; CHP’nin ve CHP’lilerin olduğu her yerde çare vardır. Çare halkın kendisidir, çare Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Çare, CHP’nin ilkeleridir, kadrolarıdır, altıokudur. İşte bu yüzden diyoruz ki; Kimse umutsuz olmasın. İstanbul sahipsiz değildir. İstanbul çaresiz değildir. Kurban Bayramı’ndan hemen sonra İstanbul’un yeniden kurtuluşu için düğmeye basacağız. Diren 
İstanbul, yalnız değilsin! Diren İstanbul, çaresiz değilsin.” 

GÖZLER KILIÇDAROĞLU’NDA

CHP’de İstanbul adaylığı kızışırken gözler Sarıgül’ü partiye davet eden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi. Kılıçdaroğlu, “Sosyal demokratlar 30 yıllık siyasette bölündükleri için Ankara’yı, İstanbul’u kaybettiler” demişti.

ÇARE NEREDEDİR SÖYLEMİYORLAR Kİ

Sarıgül’den Tekin’e jet yanıt... Sıcak Eller Derneği üyesi kadınlarla bir araya gelen Şişli Belediye Başkanı, “İstanbul çaresiz değildir ama çarenin nerede olduğunu bir türlü söylemek istemiyorlar. Onların da canları sağ olsun. Çare ben değilim. Çaremiz önce Allah’ımız, sonra yurttaşlarımız” dedi. Yerel seçimlerde vatandaşların CHP gençlik kollarının Türkiye’ye emaneti olan Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarını destekleyeceklerini söyleyen Sarıgül, Gürsel Tekin’in aday adayı olacağını açıklamasıyla ilgili “Her yurttaş aday olabilir, saygıyla karşılarım” dedi.  

BÜYÜK ADAMLARLA HİÇ İŞİMİZ OLMAZ

Sarıgül’ün adaylığının gündeme gelmesinin ardından iki siyasetçi arasında polemikler de başlamıştı. Tekin’in “CHP yakıtınız bittiğinde ikmal yapabileceğiniz bir istasyon değildir. CHP ciddi bir siyasal partidir” sözlerine  Sarıgül, “Benim büyük adamlarla işim olmaz” yanıtını vermişti. Yine Tekin’in “Sarıgül, CHP’ye gelirse bileğimi keserim” ifadelerini kullandığı iddialarına Mustafa Sarıgül, “Gürsel Tekin Başkan latife olarak söyledi, yürekten söylemez. Sayın Tekin’in bileğini kesmesine gerek yok” cevabını vermişti. 
 



Akşam

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153