banner171

"Size enişteniz olarak sesleniyorum"

Başbakan Erdoğan, Siirt'te çözüm süreciyle ilgili kadınlara çağrıda bulundu.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, teröre çözüm sürecine bir kez daha destek istedi.
Siirtli kadınlarla buluşan Başbakan, "Siirt'in damadı olarak, enişteniz olarak sesleniyorum. Bu yolun bir çıkmaz sokak olduğunu artık sizler de daha güçlü bir şekide dile getirin" dedi.

"Eğer fikirlerine güveniyorlarsa silahları ayaklarının altına alsınlar" diyen Başbakan Erdoğan, bedel ödemeye hazır olduklarını da tekrarladı. Başbakan "Bunun bedeli baldıran zehiri de olsa içmeyi göze alarak çırpınıyoruz" diye seslendi.

TÜRKİYE ÇÖZÜME ODAKLANDI

Türkiye çözüm sürecine kitlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sürecin baltalanmaması için yoğun bir mesai harcıyor. 

 

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Siirt'e düzenlenen programda konuşan Başbakan Erdoğan, çözüm sürecini bu kez Siirtli kadınlara anlattı ve onlardan destek istedi.

"SİZ İSTERSENİZ TERÖR BİTER"

Başbakan Erdoğan, "Kadınlar gelişirse Türkiye gelişir, anneler değişirse çocuklar değişir, Türkiye değişir. Siz isterseniz şu çözüm sürecinde terörü bitirirsiniz, size inanıyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü aynı zamanda bunun da miladı olsun, hep beraber bu adımı atmamız lazım" dedi.

"SİZE ENİŞTENİZ OLARAK SESLENİYORUM"

Çözüm sürecinin önemine vurgu yapan Başbakan Erdoğan,  "Bir kardeşiniz olarak sesleniyorum. Siirt'in damadı olarak, enişteniz olarak sesleniyorum. Bu yolun bir çıkmaz sokak olduğunu artık sizler de daha güçlü bir şekide dile getirin diyorum. Evlatlarımızı elimizden alan ellerine silah verip onları robota çeviren ölmeye ve öldürmeye gönderen bu şebekeye karşı lütfen siz de sesinizi yükseltin" diye konuştu.

"BALDIRAN ZEHİRİ İÇMEYİ GÖZE ALARAK ÇIRPINIYORUZ"

Başbakan Erdoğan, sorunun çözümü konusunda kararlı olduklarını bir kez daha dile getirerek, şunları ifade etti:

''Anneler, biz bu meseleyi birlikte çözeceğiz ama sizinle çözmek istiyoruz. Biz, sizler için özellikle çırpınıyoruz, bir şeylere rağmen çırpınıyoruz, aşırılıklara rağmen çırpınıyoruz, bedeli ne olursa olsun bu bedeli baldıran zehiri de olsa içmeyi göze alarak çırpınıyoruz. Sizin acınızı, göz yaşınızı dindirmek bizim için çok çok önemlidir. Ankara'da bizim önümüze engeller çıkartanlara, çözümü engellemek isteyenlere, gençlerin kanı üzerinden siyaset yapanlara inat biz çözmek için yüreğimizi ortaya koyuyoruz, sizde yanımızda olun.''

"SİLAHLAR DEĞİL ARTIK GÖNÜLLER KONUŞSUN"

"Artık gönüller konuşsun" diyen Başbakan'ın bir de çağrısı vardı: 

"Silahlar değil artık gönüller konuşsun. Artık siyaset konuşsun. Eğer fikirlerine güveniyorlarsa silahları ayaklarının altına alsınlar. Siirt'in sevgili anneleri, sizin hayır dualarınız var ya işte o hayır dualarınızı bizlerden eksik etmeyin. O dualar tüm kapıları açar. Tüm engelleri aşar. Bizim de gayretlerimizle kanı göz yaşını durdurur. Siz dur derseniz bu kan durur. "

MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

Başbakan çözüm sürecinde muhalefetin tavrını da eleştirdi. Başbakan Erdoğan, "Muhalefetin uzlaşmaz siyasetine medyanın sorumsuz tavrına rağmen milletle biz bu yolda yürüyoruz. Bu meseleyi çözeceğimize inanıyoruz. Niyetimiz hayır, akibetinin de hayır olacağına inanıyorum" diye seslendi.

Bu açıklamaların ardından Kurtalan'a geçerek toplu açılış törenine katılan Başbakan, burada da çözüm sürecinden bahsetti. 

Başbakan Erdoğan, "inkar, asimilasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık. Onun için aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere çözsüm sürecinde hayır deme zamanı" dedi. AA

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2013, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153