banner171

YSK, Seçimin Dengesini Hukuki, Siyasi ve Psikolojik Olarak Değiştirdi

Yüksek Seçim Kurulu'nun genel seçimlerde bağımsız milletvekili adayı olan ve aralarında BDp'nin destekleği 7 ismin de bulunduğu toplam 12 bağımsız adayı reddetmesine yönelik aldığı karara farklı tepkiler geliyor. Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu.. Ysk'nın kararıyla seçimlerin dengesinin hukuki, siyasi ve psikolojik olarak alt üst olduğunu söyledi.

YSK, Seçimin Dengesini Hukuki, Siyasi ve Psikolojik Olarak Değiştirdi
Yüksek Seçim Kurulu'nun genel seçimlerde bağımsız milletvekili adayı olan ve aralarında BDp'nin destekleği 7 ismin de bulunduğu toplam 12 bağımsız adayı reddetmesine yönelik aldığı karara farklı tepkiler geliyor. Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu.. Ysk'nın kararıyla seçimlerin dengesinin hukuki, siyasi ve psikolojik olarak alt üst olduğunu söyledi. Soylu, seçimlere fitne sokulduğunu düşünüyor. Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya ise Ysk'nın geçmişte verdiği kararlara bakıldığında bu sonuca şaşırmadığını belirtti. Emekli Yargıtay Savcısı Ahmet Gündel de kararın doğru, hukuksal bir karar olduğu görüşünde.  Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan eski Dp Genel Başkanı Soylu, Abant Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya gönderme yaparak, "Seçimlerin ne zaman olacağını bilmiyoruz. Dışardan gelen 25 milyar dolara ihtiyaç var. Seçime Ysk karar veriyor. Ysk'nın nasıl bir karar vereceğini bilmiyoruz. Ysk'nın verdiği kararın üzerine gidebileceğiniz hiçbir yer yok. Korkuyorum, çok korkuyorum. Ysk, hukuki değil, siyasi bir kurul, buna karşı durulmaz. Anayasa'da 29 madde değiştiriliyor. Ama 11 üyeli Ysk'nın 6'sı Yargıtay'dan 5'i Danıştay'dan. HSYK ne kadar önemli ise Ysk da o kadar önemli. İsterse herhangi bir partiyi seçime sokmaz. " açıklamasını hatırlattı.  

Ysk'nın, aldığı kararla seçimin dengesini hukuki, siyasi ve psikolojik olarak alt üst ettiğini savunan Soylu, seçimlere fitne sokulduğunu ileri sürdü. "Ysk'yı eleştirmeliyiz ama önce kendimizi de eleştirmeliyiz. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda, Ysk'nın bu tip kararlarına siyaset itiraz merci oluşturmalıydı. " diyen Soylu, Ysk'nın vesayet sistemiyle donatıldığını iddia etti.

 CİHAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153