banner171

Aysal: Demirören'le polemiğe girmem!

Ünal Aysal, “G.Saray sütten çıkmış ak kaşık mı?” diyen Beşiktaş Başkanı’na yanıt vermedi..

Aysal: Demirören'le polemiğe girmem!

 
Ünal Aysal, “G.Saray sütten çıkmış ak kaşık mı?” diyen Beşiktaş Başkanı’na yanıt vermedi: Yıldırım Bey’i anlıyorum ama onunla polemiğe girmem. O büyük bir kulübün başkanı. Kendi görüşlerini ifade etmiş. Kendisinin bu sözlerine hiçbir yanıtım yok.Süreç boyunca değerlerimizi, menfaatlerimizin önünde tuttuk. G.Saray duruşunu tavizsiz sürdürdük. UEFA, inşallah yaptırımlarını Türkiye için uygulamaz.

G.Saray Başkanı Ünal Aysal, önce perşembe günkü TFF Genel Kurulu’nda, ardından da Akşam Gazetesi’ne verdiği röportajda sarı kırmızılı kulübü ve yönetimini hedef alan açıklamalarda bulunan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’le polemiğe girmekten kaçındı. Aysal, “G.Saray sütten çıkmış ak kaşık mı?” diyen Beşiktaş Başkanı için, “Yıldırım Bey’le polemiğe girmem” dedi.

G.Saray Kulubü Başkanı Ünal Aysal, şunları söyledi: “Yıldırım Bey, büyük bir kulübün başkanı. Kendi görüşlerini ifade etmiş. Ve görüşlerini ifade etmekte de elbette serbest. Kendisinin bu sözlerine hiçbir yanıtım yok. Kendi ölçülerinde haklı da olabilir. Ben Yıldırım Bey’i anlıyorum. Umarım o da beni anlar. Ben herhangi bir kulüp başkanıyla bir polemiği girmek istemiyorum. Ne bize ne de Türk futboluna bunun bir fayda sağlayacağını sanmıyorum.”

Menfaatlerimizin önünde tuttuk

Aysal, G.Saray ABD Derneği’nce New York’ta gerçekleşen “Asaletin Gecesi” adlı etkinlikte şu mesajları verdi: “G.Saray, Türk’de kimsenin ulaşamayacağı başarılara ulaştı. Hedeflerimiz uluslararası arena olacak. Şike skandalı nedeniyle zaman zaman öncelikleri ihmal etmek zorunda kaldık. Zaman zaman değerlerimizi, menfaatlerimizin önünde tuttuk. G.Saray duruşunu tavizsiz sürdürmeye özen gösterdik.

UEFA’nın başka yaptırımları var

UEFA, futbolun bir disiplin içinde yürümesini isteyen, düzenleyici bir kuruluş. Kendisinin koymuş olduğu kurallara uyulmaması halinde bazı yaptırımları var. İnşallah bu yaptırımları Türkiye için uygulamaz. Fakat böyle bir uygulamanın olmaması için de bizim dikkatli olmamız lazım. Federasyon ve kulüpler bu konuda gerekenleri yapmalı. UEFA’nın elinde başka yaptırımlar da bulunuyor.

Federasyon gerekeni yapmalı

Mali kurallar var, politik kurallar var. Bizim bunların hepsine kulüpler olarak uymamız gerekiyor ve hepimiz de uymaya çalışıyoruz zaten. Fakat geçmişe dönük bazı hatalar olduysa, onların da muayyen disiplin cezalarıyla cezalandırılmaları gerekiyor. Bu konuda federasyonumuz yetkili. Sanıyorum federasyonumuz gerekeni yapacaktır önümüzdeki günlerde.

Yıldırım Demirören ne demişti?

G.Saray sütten çıkmış ak kaşık mı?

Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya’ya verdiği röportajda, Türk futbolunun kaostan çıkış formülünü; “Gerekirse hiçbirimiz Avrupa’ya gitmeyelim” sözleriyle özetlemişti. “G.Saray, Türk futbolunun içinde değil mi? Sütten çıkmış ak kaşık mı? Herkes olgunlaşmalı artık. Formaları çıkaralım. Taraftara oynuyorlar. Taraftara futbolcular oynar, yönetimler değil” sözleriyle ezeli rakiplerine ve yöneticilerine göndermede bulunan Demirören, ayrıca şu mesajları vermişti: Formaları çıkarıp, Türk futbolunu tartışalım. 58 düzenlemesi geçici rahatlıktı. Mehmet Ali Aydınlar’ı kuruldan önce uyarmıştım. İdeal olan mahkeme kararını beklemek.

Beşiktaş maddi-manevi kayba hazır.


haber3

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153