banner171

Aysal'dan dev müjde

Aysal'dan dev müjde

Aysal'dan dev müjde

Şampiyonluğun ardından MİLLİYET’e konuşan sarı-kırmızılıların patronu, bu yıl kısıtlı bir kadroyla hedefe ulaştıklarına dikkat çekti, “Yurt dışı başarıları önemli bir ekiple yakalanır. Yaz sezonu bizim için çok hareketli geçecek. Gerekli transferleri mutlaka yapacağız” dedi.

Süper Şampiyon Galatasaray’ın Başkanı Ünal Aysal, MİLLİYET’e birbirinden önemli açıklamalar yaptı, taraftarlara umut dolu mesajlar yolladı.

Sarı-kırmızılı kulübün patronu, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yaşananları, şampiyonluk kupasının neden sahada verilmesi için ısrar ettiklerini, yeni sezonda nasıl bir kadro kuracaklarını ve daha birçok konuda gündemi belirleyecek ifadeler kullandı. İşte Ünal Aysal’ın ağzından yaşananlar ve yeni sezona dair planlar:

* Bu şampiyonluk sadece bizim değil, Türk sporu için bir başarıdır. Bir ümit olarak, kurumların kurallar içinde tekrar spora dönüşünün örneğidir.
* Benim için ayrı bir mutluluk tabii. 1 sene evvel 14 Mayıs’ta Galatasaray başkanlığına seçildim. Üç söz verdim. Bir tanesi sportif başarı diğer ikisi de mali disiplin ve kurumsal sistemin oturmasıydı. Şu an gördüğüm şey belli bir noktaya geldiğimiz ve önemli adımlar attığımızdır.
* Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadım. Kadıköy’e gittiğimiz vakit, alnımız açık ve dimdik ayakta döneceğimizi biliyorduk.
* Bir başkan, hocasına güvenmiyorsa o beraberlik uzun ömürlü olmaz. Bizim aksine her geçen gün gelişen ve daha da samimileşen bir ilişimiz var Fatih hocayla. Şimdi görüyorum ki çok doğru bir tercih yapmışız. Terim’i getiriyorsanız, arkasında durmalı ve ona destek vermelisiniz.
* Galatasaray’da bizim vaad ettiğimiz şey yurt dışında başarıydı. Yurt dışında başarı önemli bir ekiple yakalanır. Kabul edelim ki kısıtlı bir kadro ile bu şampiyonluğu yakaladık.
* Salı gününden itibaren yeni sezon planları başlayacak. Katiyetle Şampiyonlar Ligi’nde başarı için her türlü tasarrufu göstereceğiz. Ona göre transferler yapacağız ve kadro derinliği sağlayacağız. Yaz sezonu bizler için hareketli geçecek. Çok önemli yıldız transferinden ziyade, teknik kadromuzun istediği, takıma yararlı futbolcuları almak stratejimiz olacak.
* Kupamızı Şükrü Saracoğlu Stadı’nın yeşil çimlerinde almak istememizin sebebi kuralların ve geleneklerin devam etmesi içindi. Yoksa kesinlikle tahrik etmek için değil.
* Çok üzülerek ifade edebilirim ki ne Futbol Federasyonu’ndan ne de Fenerbahçe Yönetimi ve stat sorumlularından beklediğimiz desteği bulamadık. Yönetim kurulu üyemiz Abdurrahim Albayrak Sayın Başbakanımız ile temas kurdu. Başbakan olmasa kupayı alamayacaktık.
* Fenerbahçe de bu sezon müthiş bir direnç gösterdi. Oyuncularını ve teknik kadrolarını gönülden kutluyorum. Fakat bu sezon şampiyonluğu sonuna kadar hak eden taraf bizdik.
* Şükrü Saracoğlu Stadı’nda güvenlik açısından en ufak bir endişe yaşamadım. Stattaki olaylarda en büyük zararı sporsever Fenerbahçe taraftarı görmüştür. 3-4 bin holigan ruhlu insanın çıkardığı olaylar yüzünden 45 bin kişi zor durumda kaldı. Çıkan olayları kesinlikle Fenerbahçe taraftarına genellemiyorum.

Cemiyet değil Florya

Başkan Aysal, şampiyonluğun ardından kupanın ilk kez Galatasaraylılar Cemiyeti yerine tesislere götürülmesini de değerlendirdi. Kupanın stattaki törenden sonra hep cemiyete gittiğini kaydeden Aysal, “Bizde gelenektir bu. Ama bu kez Florya’ya gitmesi daha doğru olurdu. Üstelik orada 20 bin taraftar toplanmıştı. Bu oyunun gerçek aktörlerinin coşkuyu yaşaması gerekiyordu. Onlar da oyuncular ve hocalarımızla bütünleştiler. Zaten cemiyetteki dostlarımız da en az benim kadar duyarlı yaklaştılar”
dedi.

Florya’da yer yerinden oynadı

Florya Metin Oktay Tesisleri önceki gece şampiyon Galatasaray ile taraftarının muhteşem bütünleşmesine sahne oldu. Fenerbahçe derbisinin ardından Florya’ya akın eden yaklaşık 20 bin sarı-kırmızılı taraftar, 5 saat boyunca kafilenin gelmesini bekledi. Teknik Direktör Fatih Terim ve oyuncuları taşıyan otübüs saat 02.30’da tesislere ulaşınca coşku doruğa tırmandı. Kafile otobüsü sevgi seli içinde adeta kaybolurken, meşaleler yakan taraftarlar, Florya’yı karnaval alanına çevirdi. Fatih Terim, futbolcular ve yöneticiler, kupayı sırayla kaldırdı. Daha sonra balkona çıkan Terim ve sarı-kırmızılılar, taraftarların coşkusunu hayranlık dolu gözlerle izledi. Yaklaşık 1 saat süren Florya’daki kutlamalar, sabaha karşı sona erdi.

‘Çok farklı anlamı var’

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, şampiyonluğun kendileri için çok farklı anlamları olduğunu söyledi.
Yeni yönetim kurulu, yeni bir takım ve sarı-kırmızılı takımı geçmişte başarıdan, başarıya koşturan bir teknik ekiple yola çıktıklarına dikkat çeken Dürüst, “Galatasaray’ın şampiyonluğu, doğruların ve iyilerin kazandığının gösterilmesi açısından çok anlamlıydı. Böyle bir misyon yüklenmişti Galatasaray’a. Sadece Galatasaray taraftarı adına değil, Türk futbolu adına önemli bir misyonu yerine getirdik” dedi.

Ali Dürüst, şampiyonluk kupasının soyunma odasında kendilerine verilmek istenmesine tepki gösterdi.

Fenerbahçe’yi eleştiren sarı-kırmızılı yönetici, “Galatasaray olarak şampiyonluk kupamızı yeşil sahada kazandık ve yeşil sahada almak istedik. Bu bizim en tabii hakkımız. Yanan ışıklar altında, ıslatılmamış bir sahada kupayı almak isterdik ama öyle olmadı. Kendi ısrarımızla, Başbakan Erdoğan’ın da talimatıyla alabildik. Keşke böyle olmasaydı, Futbol Federasyonu da kupasına sahip çıksaydı. Kupa, verilmesi gerektiği gibi takdim edilebilseydi” yorumunu yaptı.



Kaynak : //www.spor3.com/aysaldan-dev-mujde-1333252h.htm#ixzz1urAdWggl

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153