banner171

Beşiktaş finale yükseldi

Beşiktaş finale yükseldi

Beşiktaş finale yükseldi

Beşiktaş Milangaz, çok da iyi oynamadığı maçta Macaristan'ın Szolnoki Olaj takımını 64-60'lık skorla devirdi, FIBA Eurochallenge'de adını finale yazdırdı.

FIBA Eurochallenge Final-Four ilk gününde ev sahibi Macaristan’ın Olaj takımı ile karşılaşan Beşiktaş Milangaz, rakibini zor da olsa yenip finale kaldı. Maça tutuk başlayan ekibimiz, hızlı oynayan rakip karşısında etkili olamadı. Szolnoki Olaj, Nikolov ve Horvath’ın üçlükleri ile 5. dakikayı 13-8 önde geçti. Hücumda çok kötü bir yüzde ile oynayan ve şutlarda isabet bulamayan Kartal, savunmasını oturtunca 4 dakika boyunca sayı yemedi ve skor 13-13 oldu. Ama Olaj, çeyreği 17-13 önde bitirdi. Şutlar ikinci çeyrekte de girmezken, dönen topları Bonsu ve Ersin’le tamamlayan Beşiktaş, çember altı hakimiyeti ile oyunda dengeyi kurdu. İyi savunmasını sürdüren ekibimiz, 16’da ilk kez öne geçip (26-27), devreyi de 33-30 önde bitirdi. Beşiktaş bu çeyrekte kullandığı 7 üçlükten sadece 1 isabet bulabildi.

Carlos Arroyo farkı

Siyah-Beyazlılar, iyi savunmasını bu çeyrekte de sürdürdü. Kartal yüzde 31 gibi son derece düşük bir yüzde ile hücum etmesine rağmen, savunması ve ribauntlardaki üstünlüğü ile 3. periyodu da 47-40 önde tamamladı. Dördüncü çeyreğin hemen başında Kemp’in üçlüğü ile 10 sayılık farka ulaşan (40-50) ekibimiz oyunu bir türlü koparamadı. Taraftarın desteği ile mücadeleyi bırakmayan Olaj, Nikolov’un üçlükleri ile 37’de oyunda dengeyi kurdu: 56-56. Ancak kritik anlarda sahneye çıkan Arroyo, iki faul alıp serbest atışları da sayıya çevirince Beşiktaş maçı 64-60 kazanıp finale çıkan ilk takım oldu.

Finalde rakip Chalon

FIBA Challenge Cup’ta oynanacak finalin adı belli oldu. Beşiktaş Milangaz yarın oynanacak finalde Elan Chalon ile karşılaşacak. Fransız ekibi, yarı finalde Rus Triumph’u 84-69 yendi.



Kaynak : //www.spor3.com/besiktas-finale-yukseldi-1308199h.htm#ixzz1tLxYUYds

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153