banner171

Beşiktaş’a stat müjdesi

Beşiktaş’a stat müjdesi

Beşiktaş’a stat müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Çin gezisine çıkan Fikret Orman yeni stat için onay aldı, heyecan içinde büyük müjdeyi yönetici arkadaşlarıyla paylaştı.

Elinde projeler ve planlarla Başbakan'ın uçağına binen Fikret Orman, "Bu konu benim ve her Beşiktaşlının en büyük hayali. Eskiden onay görmeyen projeleri rafa kaldırdık. Türk futboluna yakışır ve tarihi dokuyu bozmadan Avrupa'nın en büyük en görkemli statlarından birini yapmak istiyoruz. Biz Beşiktaşlılar olarak stadımızı olduğu yerde yenilemek istiyoruz. İnönü Stadı kendini Beşiktaşlı hisseden herkes için manevi bir değer taşımaktadır" şeklinde duygusal bir konuşma yaptıktan sonra elindeki projeleri Başbakana sundu. Uzun süre Fikret Orman'ın kendisine verdiği planları inceleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni projeyi beğendiğini ve hükümet olarak gereken desteği sağlayacaklarını söyledi.

İŞTE STADIN ÖZELLİKLERİ

Buna göre yeni İnönü Stadı, 45 bin kişi kapasiteye sahip olacak. Stadın inşasına yaklaşık üç metre daha aşağıdan başlanacak. Ambulans kapısı son ısınır kabul edilecek. Bu bölgeye plaza ve otopark yapılacak. Plazalar denizden çok geriye yapılacağı için tarihi doku da bozulmayacak. Plazaların içinde otel, alışveriş merkezleri, kafeteryalar ve spor kütüphanesi olacak. Başbakan'dan gereken izni alan Fikret Orman uçak Çin'in Urumçi kentine iner inmez heyecan içinde yönetim kurulu üyelerini aradı ve müjdeyi verdi. Orman ve ekibi Başbakan'ın onay verdiği projeyi önümüzdeki hafta içinde Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a götürerek resmi girişimlere bir an önce başlanması için çalışmalar yapacak. (Türkiye Gazetesi)



Kaynak : //www.spor3.com/besiktasa-stat-mujdesi-1281898h.htm#ixzz1rSUIi8dW

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153