banner171

Bunun adı mucize

Bunun adı mucize

Bunun adı mucize

Manchester’ın iki takımının şampiyonluk için sahaya çıktığı son haftada City, 2-1 geride sürdürdüğü QPR maçının son 2 dakikasındaki gollerle unutulmayacak bir şampiyonluk kazandı.

Premier Lig’in son haftası dün destansı bir şekilde bitti. Manchester City 4 dakikada attığı iki golle 44 yıl sonra şampiyon oldu.

Son haftaya puan puana giren Manchester City QPR, Manchester United ise Sunderland karşısına çıktı. Manchester United 20. dakikada Wayne Rooney’le golü bularak Sunderland karşısında 1-0 öne geçti ve 90 dakika bu skorla tamamlandı.

Fakat mucize Manchester City karşılaşmasında yaşandı. 39. dakikada Zabaleta’nın golü City’ye adeta şampiyonluğu müjdeliyordu. Ancak ikinci yarıda Djibril Cisse durumu 1-1’e getirerek Manchester United’ı şampiyonluk pozisyonuna soktu. 55. dakikada Joey Barton’ın kırmızı kart görmesiyle beraber QPR’ın direnci düşse de 66. dakikada Jamie Mackie QPR’ı deplasmanda 2-1 öne geçirdi ve bu golden sonra Old Trafford’da Manchester United’ın şampiyonluk kutlamaları için hazırlıklar başladı.

Sunderland-Manchester United maçının bitiş düdüğüyle beraber United taraftarları ve oyuncuları artık emin oldukları şampiyonluk için sahada beklemeyi devam etti. Ancak ne olduysa bundan sonra oldu. United maçının bitmesinden sonra 90+4’te Manchester City Dzeko’yla 2-2’lik beraberliği sağladı. City bu skor kendilerine yetmeyeceği için hücuma devam etti ve Agüero 90+5’te 3 oyuncuyu çalımlayarak attığı güzel golle Manchester City’ye şampiyonluğu getiren isim oldu. 1967-68 sezonunda son şampiyonluğunu kutlayan Manchester City 44 yıl sonra bu mutluluğu tekrar yaşarken tarihindeki 3. şampiyonluğu elde etmiş oldu. Manchester City ilk şampiyonluğunu ise 1937 senesinde kazanmıştı.

Juve kayıpsız bitirdi

İtalya Serie A’da şampiyonluğunu garantileyen Juventus dün Atalanta’yı evinde 3-1 yenerek sezonu namağlup kapatmayı garantiledi. Juve’yi galibiyete götüren golleri Luca Marrone, Alessandro Del Piero ve Andrea Barzagli ağlara yollarken, Atalanta’nın tek sayısını Lichtsteiner kendi kalesine yolladı.

Madrid’den farklı kapanış

Daha önce şampiyonluğunu ilan eden Real Madrid, sezonun son maçında sahasında Mallorca’yı 4-1 mağlup etti. Mesut Özil’in iki golle yıldızlaştığı maçta ev sahibinin diğer sayılarını Cristiano Ronaldo ve Banzema ağlara gönderdi. Konuk ekipte ise Castro’nun golü sadece tabelayı tamamladı. Öte yandan Atletico Madrid’e son dakikalarda yediği golle 1-0 mağlup olarak Villarreal 2. Lig’e düştü.



Kaynak : //www.spor3.com/bunun-adi-mucize-1333263h.htm#ixzz1urAoHCpF

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153