banner171

Chelsea finalde

Chelsea finalde

Chelsea finalde

Maça iki taraf da temkinli başladı. Sezona çok iyi başlayıp son haftalarda dördüncülüğü bile tehlikeye giren Tottenham değişik bir takım tertibi ve sistemle oynadı. Drogba iki pozisyona girdi golü bulamadı. İlk yarıda 27 ci dakikada Kalou soldan ortaladı Mata Cudicini ile karşı karşıya gol vuruşunu yapamadı. 37. dakikada Tottenham atağında Van der Vaart'ın vuruşunu John Terry çizgiden çıkardı. 1 dakika sonra yine Van der Vaart vurdu, Adebayor dokunamadı ve top direkten döndü.

DROGBA VE GOL

Maça iyi başlamayan Drogba bir de sarı kart görünce "oyundan düşer" diye düşünürken Lampard'ın pasında 37. dakikada topu göğsüyle sağına aldı ve öyle bir vurdu ki Gudicini'nin yapacağı hiçbir şey yoktu.

İKİNCİ YARI

Chelsea ikinci yarıya golle başladı. Kale içindeki karambolde yardımcı ve 86.000 seyircinin ve de televizyondan seyreden milyonlarca insanın göremediğini hakem Mr. Atkinson gördü ve gol Mata'ya yazıldı. 56. dakikada Adebayor, Cech ile karşı karşıya kaldı vurduğu top kaleciden sekince Bale durumu 2-1 yaptı. Tottenham ikinci golü bulmaya çalışırken Lampard, Kalou ve Mata üçlüsü devamlı topa sahip oldu. 77'de Mata'nın harika pasıyla Ramires durumu 3-1 yaptı. Tottenham tamamen oyundan koptu.

LAMPARD'IN FRİKİK GOLÜ

28 metreden kulandığı frikik atışıyla topu sol üst köşeye bıraktı. Bence maçın oyuncusu Mata, Malouda ver-kaçında Malouda'nın golü durumu 5-1 e getirirken Chelsea seyircisi, Di Matteo'ya büyük sevgi gösterisinde bulundu. Maçı daha fazla isteyen taraf Chelsea oldu bugün... Tottenham için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Sezona fırtına gibi başladılar, şampiyonluktan bahsederken dördüncülüğü kaybedecek duruma geldiler. Bunda en önemli etken Bale'in formsuzluğu, Modriç'in istikrar yakalayamaması ve hocaları Redknapp'ın İngiliz milli takımının başına geçecek olması mazereti pek de geçerli değil şu anda. (Fanatik)



Kaynak : //www.spor3.com/chelsea-finalde-1293917h.htm#ixzz1sDgfKbvV

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153