banner171

Cimbom'un kozu Trabzonspor

Cimbom'un kozu Trabzonspor

Cimbom'un kozu Trabzonspor

Özdenak, Karadeniz ekibinin play-off’un kilit takımı olacağını söyledi. Trabzonspor’un, arasının açık olduğu Fenerbahçe’ye karşı, Cimbom’a olduğundan daha yüksek motivasyon ile oynayacağını iddia etti. Verel, Kadıköy’de şampiyonun belli olduğunu belirtirken, Yılmaz “Beşiktaş isterse yenemeyeceği takım yok” dedi.

Öncelikle derbi ile başlayalım.2-2’lik sonuç sizce neyi değiştirdi?

Engin Verel: Ben play-off’un oynanıp oynanmamasını umursamıyorum.Derbide Galatasaray şampiyonluğunu resmen ilan etmiştir.Ogün Sarı-Kırmızılı taraftarlar beraberliği değil, gelen 18. şampiyonluklarını kutlamışlardır. Fenerbahçe camiası kendi kendini kandırmasın. Lig 34 maçtır ve Galatasaray matematik olarak ipi göğüslemiştir. Kezaplay-off’ta da görünen o ki sonuç değişmeyecektir. Puan farkı fazla. Bu iş artık bitmiştir.

Gökmen Özdenak: Galatasaray bana göre bu skorla işi yüzde 90 garantilemiştir. Ama burada Trabzonspor’a da dikkat etmek gerekir.Hem Fenerbahçe ile hem de Galatasaray ile birer tanesi ligde olmak üzere 3’er maçları var. Yani kilit takım Trabzon. Amaben şike soruşturması sürecinde sorun yaşadıkları Fenerbahçe’ye karşı daha yüksek motivasyonla oynayacaklarını düşünüyorum.Galatasaray’ı o kadar zorlayacaklarını zannetmiyorum.

Adem Yılmaz: Bence de geriye kalan lig ve play-off sürecinin en kilit takımı Trabzonspor’dur. Özellikle Fenerbahçe maçlarında artı motivasyonla oynayacaklarını düşünüyorum. Ama ben bunu itham etmek için söylemiyorum. Bu bir realite eminim Şenol Güneş oyuncularını Galatasaray maçında da elinden geldiği kadar motive etmeye çalışacaktır. Ama futbolcular da insan. Yaşananları muhakkak düşünüyorlardır. Bu enerjiyle, bireysel hırslarla ilgili bir durum.

E.V.: Ben yine tekrarlıyorum. BenimgözümdeGalatasaray şampiyondur. Ancak play-off denen saçmalık için konuşacaksak, Trabzonspor’un belirleyici takım olduğunu ben de söyleyebilirim. Ben açık söylmüyorumTrabzonspor, Galatasaray’ın play-off’ta da şampiyon olması için elinden geleni yapacaktır. Bu çok doğaldır. Fenerbahçe ile yaşadıkları belli. Eleştirmek için söylemiyorum. Fenerbahçe de bu durumda olsa aynısını yapar, Galatasaray da.

G.Ö.: Ama burada Fenerbahçe’nin yönetim yanlışlarını vurgulamak gerekir. Eskiden Fenerbahçe’den bu kadar nefret edilmezdi. Fenerbahçeli şunu sorgulamalı; “Türkiye genelinde neden bu kadar Fenerbahçe’den nefret ediliyor.

Ünal Aysal kulübünü liseden ibaret sanıyor

Ünal Aysal ve Ali Koç arasındaki polemik gündemde. Aysal’ın söylediği gibi Galatasaray taraftarı Fenerbahçe taraftarlarından kültürel spor ahlakı anlamında ileride mi?

G.Ö.: Kesinlikle yanlış tespit. Aysal bende hayal kırıklığına neden oldu. Galatasaray’ın başına geldiğinde duruşuyla, konuşmalarıyla çok iyi izlenimler vermişti. Ama son demeciyle bence sınıfta kalmıştır. Futbolda kin ve nefretin oluşmasının nedeni de yöneticilerin bu tür sözleridir. Aysal bunu söylerken 500 küsur senelik lise kültürünü kastetti. Ama o öyle sansa da Galatasaray taraftarı liselilerden ibaret değil. 10- 15 milyon taraftarı var. Taraftarlığı azınlığa indirgemek yanlış. Fenerbahçe ile oynanan basket maçında taraftar başkanın çabalarına rağmen tepki gösterip küfretti. Hani nerede standart.

E.V.: Ben Futbol Federasyonu’nun çıkardığı yasaları anlamıyorum. Aslında antrenör, yönetici ve futbolcuların bu tür demeçlerine karşı cezai yaptırım var ama uygulanmıyor. O zaman bu yasalar neden var. Sayın başkan “kültür farkı var” diyor. 25 milyon Fenerbahçeli’yi imtihan mı etmiş? Kültürse Galatasaray’daki liseli lisesiz kavgası ne? O zaman kulübün adı Galatasaray Lisesi Spor Kulübü olsun.

A.Y.: Türk futbolunun bunları çoktan aşmış olması gerekirdi. Türkiye’de bunun ötesinde sıkıntılar var. Bugün dünyanın her liginde kulüpler menfaat toplantıları yapmakta bizde örneği görülmedi.

Kocaman kendini motive edemiyor

Derbi sonrası Fenerbahçe’de Aykut Kocaman eleştirildi. Takımı iyi motive edemediği iddia ediliyor, siz katılıyor musunuz?

Engin Verel: Kocaman’ın Alex kompleksi, bu futbolcuyu yeme çabaları Fenerbahçe’yi bu hallere düşürmüştür. Bu takımın başında hiç kimse olmasa bile ancak bu kadar oynardı. “Devre arasında maçı kaybetmiş gibiydik” diyor. Bunu söylüyorsan orada işin ne. Aykut Kocaman kendini motive edemiyor. Takımını nasıl motive etsin.

Yönetimin Kocaman’ın mukavelesini uzatmasını nasıl buluyorsunuz?

E.V.: Bu kesinlikle yanlış bir karard›r. “Ben kişilikli bir antrenörüm” diyen Aykut Kocaman’ın da bu teklifi kabul etmemesi gerekirdi.

Futbolculardan yönetime mesaj var

Beşiktaş Quaresma’nın dönüşü ile şahlandı. Skor aldatıcı mı? Play-off’ta şansları ne olur?

A.Y.: Beşiktaş, Manisaspor karşısında şu mesajı vermiştir: Paramızı zamanında verirseniz böyle de oynayabiliriz. Ama sonuç aldatıcı olmasın. Oyuncular 2 yıldır paralarını alamıyorlar. İsterlerse her takımı yenebilecek güçleri var. Fakat sorunlar aşılmadıkça bu takımdan bir şeyler beklenemez. Oyuncular bu saatten sonra oynarlarsa sadece vitrine çıkmak için, transferleri için oynarlar. Zaten kulüp bulamayan bir tek Quaresma kaldı.

G.Ö.: 4-1’lik galibiyeti abartmamak lazım. Manisa büyük sorunları olan bu yüzden idman bile yapmayan bir takım. Play-off’ta şansları yok.

E.V.: Beşiktaş mali sıkıntılarla boğuşuyor. Parasız saadet olmaz. Yönetim sıkıntıları, teknik adam zaafiyeti gibi sorunları da eklersek Beşiktaş play-off’a gidecekler içinde en zayıf halka olur. (Bugünspor)



Kaynak : //www.spor3.com/cimbomun-kozu-trabzonspor-1251300h.htm#ixzz1pjudBmpf

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153