banner171

Eyüpspor’dan inanılmaz galibiyet

Coca Cola Akademi liginde mücadele eden Eyüpspor U18 Takımı 23 Aralık 2012 Pazar günü Eyüp Belediyesi Bahariye Sahasında Körfez Futbol Okulu takımıyla karşılaştı.

Eyüpspor’dan inanılmaz galibiyet
 1-0 geriye düştüğü maçı 8 kişi kalmasına rağmen 2-1 kazana Eyüpspor U18 takımı müthiş bir azim ve mücadele örneği göstererek inanılmaz bir galibiyete imza attı. Karşılaşmayı Burcu Ataş, Başak Uluyılmaz ve Fatih Canberk Özsoy Hakem triosu yönetti.

 

Karşılaşma her iki takımın karşılıklı atakları ile başladı. Maçın ilk ciddi pozisyonunu 5. dakikada Eyüpspor’dan Serhat yakaladı. Kale sahasının hemen köşesinden seken topa düzgün vuramayınca Eyüpspor ciddi bir gol pozisyonunu kaçırmış oldu.

 

Maçın 25. Dakikasında Eyüpspor ceza sahasında oluşan karambolde top Raif in önünde kaldı. Dönerek köşeye düzgün bir vuruş yapan Raif takımını 1-0 öne geçirdi.  34.dakikada Eyüpspor’dan Fatih Keş 2. Sarı kart ve ardından kırmızı kart görünce Eyüpspor mücadeleye 10 kişi devam etmek zorunda kaldı. Karşılaşmada başka gol olmayınca ilk yarı Körfez Futbol Okulu takımının 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

 

İkinci yarıya daha istekli başlayan Eyüpspor takımı oldu. Mücadeleye 10 kişi devam etmesine rağmen oyunu rakip sahaya yıkmayı başaran Eyüpspor’un baskısı sonuç verdi ve maçın 53. dakikasında oyuna sonradan dahil olan Uğur’un vuruşu ceza sahasında Ali’ye çarpınca maça eşitlik geldi.

 

Maç 1-1’e gelince Bahariye sahası belkide tarihinin en çekişmeli maçına sahne olmaya başladı. Her iki takım galip gelebilmek için verdiği mücadele alkışlanacak ve örnek alınacak nitelikteydi.

 

Maçın 80. dakikasında Eyüpspor’dan Semih kırmızı karttan oyun dışı kaldı. Bu dakikadan sonra mücadeleye 9 kişi devam eden Eyüpspor U18 takımı tüm riskleri göze alarak, atak futbol oynamaya devam etti, Mustafa Gürkan ve Doğukan’la 3 tane net pozisyondan yararlanamayan Eyüpspor’da maçın 85.dakikasında sakatlanan Gürkan’da oyundan çıkınca uzatmalarla beraber son 10 dakika Eyüpspor 8 kişi ile devam etti.

 

Son dakikalarda Eyüpspor takımında defansta iki kişinin oynaması ve beş kişi ile hücum etmesi seyredenlerin dikkatinden kaçmadı. Tam maç bu skorla bitecek diye düşünülürken sağdan Atakan’ın getirdiği ve üç kişiyi geçtiği pozisyonda faul ile durdurulunca maçın son pozisyonu bu duran top oldu.

 

Geride sadece kaleci Kadir’i bırakan Eyüp spor tüm hatlarıyla ceza sahasına yüklendi. Kullanılan ortaya önce Oğuzhan kafayı vurdu, dönen topu ise Ramazan ağlara gönderdi. 2-1. Maçta 8 kişi kalmalarına rağmen inanılmaz bir mücadele ve kazanma isteği gösteren Eyüpspor U18 takımı oyuncularının sevinci görülmeye değerdi.

 

Genç: Cesaretle oynadık

Eyüpspor Teknik Sorumlu Nurettin Genç yaptığı açıklamada,  “Oyuncularımı canı gönülden kutluyorum, bizler altyapı eğitmenleri olarak oyuncularımızı profesyonelliğe hazırlıyoruz,  U18 takımları TFF 2. Lig altyapılarında A2 Takımınız yoksa maalesef son durak ve sonrasında ya A Takım ya da oyuncularımız amatör takımların yolunu tutuyorlar, futbol yaşantıları bitiyor mu? Hayır. Asıl mücadele o zaman başlıyor. Bu maçın skorundan önce, galibiyetten önce bu gençlerin futbolun temel prensiplerini sahaya en iyi şekilde getirmeleri ve psikolojik olarak da her türlü zorluğa rağmen tekrar ayağa kalkmaları ve maçın sonuna kadar cesaretle her türlü riski almaları, ısrarcı olmaları, asla pes etmemeleri…  İşte bu kazanımları elde etmek bence asıl şampiyonluk. Bence bu gençler bundan sonraki hayatlarında bir şeyleri elde etmek için daha çok çalışacak ve mücadele verecekler, hayatın ve futbolun zorluklarına daha çok direnecekler… Burada bence bu gün altyapı olarak tarihi bir gün yaşadık, gelecekte bu günden ders çıkaracak her futbolcumuz başarıyı yakalayacaktır diye düşünüyorum.  U18 Oyuncularımız ise; takım olmanın, takım ruhunun, bir amaç uğruna beraber mücadele vermenin ve en önemlisi de o anı yaşamanın gücünü en üst düzeyde deneyimlediler. Oyuncularımızı tekrar tebrik eder başarılarının devamını dilerim’’ dedi.

 

EYÜPSPOR: Kadir Varal, Ramazan Aydın, Doğukan Bad, Oğuzhan Karakaş, Hamit Aydın, Atakan Arslan, Bayram Okan Sezer( Harun Şarlı), Fatih Keş, Serhat Rehber (Mustafa Yanova), Fatih Çakıroğlu (Uğur Gezen) (Semih Biber), Ömer Bakar (Gürkan Utkan)

TEKNİK SORUMLU: Nurettin Genç

KÖRFEZ FUBOL OKULU: Tayfun Yıldız, Akın Olgun, Furkan Danacı, Emre Süngü, Aşık Ömer Urgancı, Raif Uzuner, Tuğberk Öztekin (Veysel Öztorun), Yunus Emre Arslan (Alihan Bakırözü), Oğuzhan Öz (Anıl Karakuş), Rasim Alperen Sayın (Samet Başçılar), Ali Keten (Talha Demirci)

TEKNİK SORUMLU: Necip Öztaş

 

HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2012, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153